NYÅRSAFTON 2007

GOTT NYTT ÅR 2008 vill jag önska alla som går in på min blogg. Jag håller på att göra lite smårätter tills ikväll,våra kompisar Sue å Chris från Nya Zeeland kommer hit på lite smått å gott innan vi beger oss till Marinan. Här i S-pore får man ansöka å köpa fyrverkerier,med tanke på senaste händelser hemma med fyrverkeri pjäser å olyckor kanske man skulle börja tänka om hemma, här är strängt men om man sköter sig här så e det ju inga alls problem, vi vanliga skötsamma människor behöver aldrig vara oroliga eller rädda, det är skönt att inte behöva tänka på att bli överfallen eller rånad. Jag läser ju webben varje dag å jag tycker runt bla, Göteborg det är inbrott å misshandel mm varje dag.Samma sak med kameraövervakning, slänga upp kamerer hjälper inte om vi inga straff har eller ??? Vi här i singapore vet att det är kamrer överallt, men vadå då ?? Sköter du dig har du inga problem.  Ja ja, nog om detta . Jag hoppas på ett bra 2008,å önskar min familj å vänner ett härligt 2008 å en trevlig nyårsafton !! kramar till er !!

MARINAN

image169Ja ,nu e marinan klar vid vårt område! Konstigt nästan varje kväll har vi varit å tittat på bygget å följt det å nu står det klart. Vi tog oss ut i går kväll å det va så vackert. Kvällen va ljummen 28 grader å lätt bris. Det finns massa båtplatser å 3 restauranger, vi satte oss ute på baren jättetrevligt å snyggt. Våra kompisar från Nya Zeeland kom över så det blev en väldigt trevlig kväll. Nu bestämde vi oss för att fira nyår där med dom, Sätter in lite bilder på Marinan. Ja nu dröjer det bara 4 dar tills Manuel med familj kommer, undrar om dom har packat  ännu.image168bronbronbronbronbronbron

BILDER TUAS

trucktrucktruck

VARDAG

truckJa, nu har vi varit med om en jul i ASIEN. Det gick över förväntan,man fick ingen direkt julkänsla å jag visste att vår familj va samlade på HÖNÖ för gemenskap å god mat. Vi va utbjudna till TUAS Fabriken på julafton ,å det va trevligt å dom e så rara som arbetar där. Vi åt jullunch, PIZZA !! KYCKLING,Å JULTÅRTA: Annorlunda,men trevligt. På kvällen åt vi middag å promenerade på Orchad road, sen gick vi hem å pratade med alla barnen via skype,detta med skype att man kan prata via datorn helt gratis e underbart. Nu väntar vi på första besöket som blir 3 januari, Manuel Cecilia å den lilla ALICIA,ska bli så roligt.Jag ska lägga in lite nya bilder på fabriken, maskinerna har nu börjat komma.Tack alla för julhälsningar å julkort!!Hoppas verkligen inte julkorten försvinner !! Det e verkligen,mysigt. 


GOD JUL

      EN  RIKTIG  GOD JUL TILL  ER ALLA !!!
                       


            ÖNSKAR   SUSANNE å THOMAS 2007-12-23 @ 13:20:44 Permalink fakta singapore Kommentarer (0) Trackbacks ()


julstök!!

 Ja idag är det den 21dec, å min man har namsdag !Grattis. Han har även flytten ut till Fabriken idag, det är inte riktigt klart men inom 1 vecka skall det vara det. Det känns så konstigt att det börjar falla på plats allt, i mars månad var det bara en gräsplätt.Jag har ingen direkt julkänsla men ,det beror säkert på vädret å att jag slår ifrån mig lite. Jag skall vara med hos Hasse i lokalradion idag fredag mellen 9-11 så det blir kul, han ringde kl 24,00 inatt när vi sussade gott, jag undra .NU har det hänt nåt !! Blev rädd, men det va bara Hasse Andersson som inte hade koll på att det skillde 7 timmar.Jag har haft värsta förkylningen i 5 dagar men nu e jag pigg som en mört igen. Det värsta e att mina pepparkakor från IKEA  är slut !! Det har blivit mycket film å pepparkakor dessa 5 dagarna, å Thomas va ju i KINA så han kunde ju inte heller stoppa mig. Så idag skall jag bege mig till IKEA underbart varuhus,iallafall när man e utomlands !! Vi skall ha svenskt julbord här imorgon för Thomas singaporianska arbetskompisar, nu skall dom få smaka svensk shusi !! sill, lax, janssons, köttbullar, å rödkål.  Jag blir så glad av alla som kommer ihåg oss till jul via mailen , å julkort i postboxen. Jag tycker mycket om mailen ,men inget slår våra fina julkort, å så mysigt att få sprätta upp ett kuver eller se en söt tomte, hoppas vi inte tappar det helt hemma,den traditionen får inte försvinna.Stressen kan inte ta över allt. Det är väl härligt att tända lite ljus dricka lite glögg å sitta å skriva julkort. BARNEN,hoppas nu att ni har skickat julkort till MAMSEN !!!??? Vi har blivit utbjudna på julafton av alla Thomas jobbkompisar ,som förövrigt jobbar till 13,00 julafton på lunch, hade väl ingen större lust att gå någonstans på julafton, å vet ni vad dom skall bjuda på KFC. Kentucky fried chicken, det va väl västerländskt för dom !!!!Ja det kommer iallafall att bli en annorlunda jul, som vi säkert kommer att minnas, oj vad jag får vara med om mycket!! kramar till alla!  Jag skall nu rulla köttbullar.

14 dec

Ja igår vad det Lucia, jag satt vid webben å tittade  på det vackra luciatåget från Mora. Hoppas att det gick bra för mitt lilla Barn-barn ALICIA på hennes dagis, sådana här dagar e det tungt att vara långt borta !!
Mitt ansikte är vackrare å vackrare efter varje behandling !!! Men denna 2 a gången blev jag lite irriterad på tjejen , nu tyckte hon att jag behövde ännu ett paket till bara mina ögon, men där va det stopp. Jag bad att få prata med chefen, en jätterar tjej kom. Jag förklara att jag inte gillar att dom alltid skall köra på mer å mer. Det slutade att jag fick 3 gratis voucher att ge till mina väninnor för en behandling,. Idag e det fredag å vi skall på massage ikväll, imorgon skall vi ut med några kompisar på en trevlig kväll. " Våran " Marina här var vi bor har öppnat nu ,skall försöka hinna med ett besök ,på restaurangen denna helgen, trevligt.  Vi har haft en regnig period ,men idag skiner solen. Försök alla ni hemma att inte glömma varför vi firar jul, gemenskap å trivsel det är så lätt att glömma för all stress. Tänker på mina frisörkolleger ,denna tiden var den mest jobbiga på hela året. ha det bra hemma hoppas snön kommer till jul!!!Har fått våra första julklappar, blev så glad när det låg ett paket i postlådan, tack mamma å pappa! Skall försöka hålla mig till julafton.

läge den 12 Dec,

bosse bodilbosse bodil286742-154286742-153grillJa nu måste jag skriva lite, allt har kommit efter. Vi hade ju kompisar på besök å det har varit jätteskoj. Första besökarna ifrån HÄLSÖ Iland. Familjerna Myhrman / Giertz. Dom bodde på Orchard road så vi va ute på sightseeing, runt chinatown /orchad road. Vi va åt  kina mat bla, sen dagen efter hämtade vi Bodil å Bosse som kom ifrån Bangkock med Tiger airlines, allt gick bra tills tullarna fick se Bodil med cigaretter i en genomskynlig plastpåse !!! oj,oj tänkte Bodil när tullarna tog henne vart har jag kommit !! Ja man kan ju säga att hennes cigaretter blev ganska dyra!!! Tur att man håller sig till ansiktsbehandlingar å ej, rökning. Vi var ute mycket visade det finaste av Singapore, floden  Boat que, Swiss hotell, Raffels. Vi åt indisk god mat,  China town, samt fabriken det va skoj å ha alla här, Jag har också en man som klarade sitt Singaporianska körkort igår  GRATTIS ! Skönt slipper vi köra på småvejarna efter februari!!  Igår låg vi i var sin soffa å tittade på svensk film har lånat av en bra granne,  ja vi skulle låtsas som om det inte är någon jul men det går ej så bra, överallt spelas julmusik å på vårat område blinkar det granar i varje fönster. Vi skall ta hem dom anställda på Thomas kontor den 22 då blir det nog lite småvarmt. Just nu är det en lugn period våra kurser har uppehåll för jul, många reser hem. Vi själva skall ladda batterierna tills den 3 jan då min lilla råtta kommer , ja hennes mamma å pappa Manuel å Cillan kommer ju också med, jätteskoj. Tyckte att det kändes så längesen vi bestämde men är snart där.   Ja väderstatus är regn, regn, regn. inte jätteskoj, men som Yaiza sa när jag gnällde: Det är säkert bättre än vintern i GÖteborg å det är nog sant Yaiza,  Tack för den.  skall återkomma snart med mera, imorgon är det dags för att lyfta upp mitt face igen, får se hur det blir.