30 maj,

Ja nu är denna månaden snart slut, det går så fort. Igår va vi på riktig middag hos våra italienska vänner!!!!Jag har ju varit på middag hos Italienare förr så man vet att , ta det lite vackert när första rätten kommer !!!!!! Å mycket riktigt, 4 rätter plus  efterätt.  2 sortes ostbricka först, med olika marmelader å honung. Sedan risotto jättegod. sedan oxfile i ugnen med färsk sparris , sedan en stor tiramoso, oj oj tur  vi hade rullavstånd hem. Så idag blir det nutrilett.  Plötsligt har vi också tillgång till Ett hus , nära Venedig, inte illa.  
Ja nu till teknikens värld.  Det är väl bara 3-4 år sedan min kära mamma sa: Susanne du måste lära dig data !!!!!  Nä varför det svarade jag då !!! Nu kan jag inte vara utan datan, å all information den har. Thomas gnäller bara att jag nu bokar resor å allt möjligt på den kul, kul,.  Nu till den senaste saken jag har lärt mig IPOD, fattar ni så fantastiskt. Jag fick ju en för 2 år sedan av Yaiza fullmatad med sån music jag gillar. Men nu har jag fått en ny!!!! Å  den e så liten  3x3 cm, det är inte klokt. Men i alla fall, satt igår å skulle få igång den ,man skulle ladda ner program från datan , blev lite irreterad för det va väldigt tekninskt å allt på engelska.  Så kom Thompa hem å sa ta instruktionen på svenska  !!! Så sagt å gjort,  ja ja  pojkar!!!! Thomas hjälpte mig lite!  Men idag satt jag själv å nu har jag lagt in musiken i den pyttelilla saken, å vips har jag Sven -Ingvars å  Martin s. å Linda Bengtzing i öronen . Helt otroligt. Det är en liten klämma på den så man kan ,sätta fast den i byxan. Vad ska det sluta, ??? Lägger in en  bild på den, ni kan själva jämföra, jag har lagt en tändsticksask jämte !!!!!!!  Vädret här är bra 30 grader å halvmulet. Idag börjar jag på en engelska kurs  3 timmar i veckan med inriktning på ett special område.!!???Jag planerar för min framtid,,,,,,,,  Jasså säger ni nu!!!  Vad skall hon hitta på nu då ??????Kan inget säga i nuläget.  Info kommer senare.  kram å bra helg, !!!!! Eran lilla Susanne,,IPOD,shuffle. Det är den till vänster

28 MAJ

Ja idag, har det också varit regn å bara 30 grader. Skönt faktiskt. Ni hemma verkar ha ett underbart väder, hoppas ni njuter av kvällarna då.  Jag har varit å besökt ett område här i Singapore som jag aldrig varit på förut, en massa konstnärer som hade gallerier å verkstäder.Verkligen trevligt, lummigt å tyst. Dit ska det gå en tur till hösten.  Nu ska vi iväg med de 2 killarna som är här ännu för Bergs, vi ska ta å  käka middag med dom. Imorgon ska jag iväg å handla mat, sen är vi bortbjudna till våra Italienska vänner på "Riktig " italiensk mat som dom sa. Jättetrevliga vänner, dom har bjudit in oss Till Italien när vi flyttar hem, trevligt. Jag undersöker just nu även en  data kurs ,skall försöka gå en innan jag åker hem i juni. Jag använder ju data varje dag ,men nu är det dags att gå ett snäpp till. Å här har jag ju tid.  Thomas åker till Kina på måndag morgon, det gillar han. !!!!!!   Sen när jag åker till Sverige är han bara själv här en vecka sen åker han till Milano ,ett dar dar.Det passade ju att göra på vägen hem,på så sätt kommer han hem några dar innan som va sagt, trevligt.Vi har allt lite hemlängtan nu,  Ja nu börjar väl ni få lite fotbollsfeber hemma eller??Jag har betalt nu så vi kan se alla EM matcher, det blir till att vända dygnet,  de går ju runt 01 på natten här, OS blir bättre för oss, det är ju samma tid här som i Kina. ha det bra,

27 maj

anställda Ja denna dag även ösregn ,men nu klarnar det upp. 28 grader. Igårkväll var vi ju i TUAS fabriken, på grillparty. Det är så trevlig att träffa alla personer som jobbar där. Kvällen blev så underbar sol å 30 grade,r men det fläktade på fabrikstaket. God mat ,grillspett ,skaldjurspett å goda sallader å härlig frukt.  Allt va trevligt,sen körde vi de 2 killarna till sitt hotel så dom kom hem ordentligt. Idag vad väntar , jag ska iväg nu på förmiddagen å gjöra lite ärenden, har fått önskemål om att köpa lite CROCS skor,med hem.  Min svärdotter fyller år idag GRATTIS Cillan,  vi firar dig när vi kommer hem. Igår anmälde jag oss till Sveriges nationaldagsfirande, jag brukar väl inte vara bra på att fira det hemma, men nu är man så himla Svensk.Det ska firas med sommarbuffe å lite musik å sång.Säkert även massa Svenska flaggor. 
Lägger in några bilder från gårdagen, det finns även i Tuas ,flaggstänger, en svensk, en singap,en bergs.. thomasÄgarna ,plus svenskar på besök.

26 MAJ,

Ja måndag morgon å vaknade upp till ett riktigt Singapore väder!!!! Ösregn, å va skönt idag. Thomas kom iväg till jobbet 7,15 som vanligt å jag går å myser å dricker lite kaffe. Helgen va bra, men det är så himla intensivt just nu, jag klagar inte alls!!!!  Men vi har fått så himla många trevliga vänner å vi har skoj, men vi är så uppbokade varenda helg. I fredags hade jag killarna hemma från Bergs, å det va trevligt. Lördag morgon kom dom hit å vi solade å badade å slappade ett par timmar. Sen blev det lite shopping å en tur runt singapore.  Igår va det Morsdag, å jag gillar inte det, men TACK alla mina underbara barn  för samtal. Jag blev väldigt glad. ni känner mig , jag säger att jag inte vill bli ihågkommen för att det är Mors dag, men hade jag inget hört hade jag säkert blivit besviken !!!!!  Idag ska jag  inte alls göra nåt speciellt. Vi är bjudna på grillfest igen ute på TUAS , för de anställda med respektive. Trevligt, hoppas det inte ösregnar bara. På onsdag ska jag runt å göra reserch för kommande turer till hösten som skall ordnas,  Å nästa vecka har vi en bio tur igen.   Nu e det 27 dar tills jag flyger hem. Vi har fått ett par riktigt goda vänner i ett par från Italien så vi är bjudna till dom på Italiensk mat på torsdag kväll,   När vi träffas pratar vi spansk/italiensk/engelska  lite lustigt.   Ja vad jag förstod av schlagerfestivalen så vann inte rätt låt som vanligt!   Denna tävling kanske har gjort sitt !!

TIPS INFÖR SOMMAREN!!!!!!!!!

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.
-----------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är simning bra för figuren?

SVAR: Tja, se på valar
---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,
stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!
--------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer
frukt och grönsaker?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !
--------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.
---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är choklad osunt?

SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor ,  och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!
---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?

SVAR: Rund är en form, så god som någon!


BARA 29 GRADER!!!!! 23 maj

Ja idag va det riktigt skönt att promenera, bara 29 på morgonen å högst 32 idag på dan, vi får se. Det gör en himla skillnad med 3-4 grader. Ja idag e det Fredag igen,,,ska vara med på lokalradion idag fredag I Hasse ringer upp mellan 10-12 svensk tid.IGEN!!!! Ni kanske tröttnar på att höra mig. Men så kul, mitt dilemma e att jag inte får prata för fort å ta över,,,,, men det e väl ingen risk. Här går vi å följer nyheterna för det brinner väldans på Sumatra /Indonesien, å det har varit problem här dom sista 10 åren att röken kommer hit.. det blir som dom säger HAZE, jag hoppas det blåser förbi bara. Det är skogsbränder som tar fart. Igår regna det ett par timmar å det rensade upp så skönt.
Idag va morgontidningen, GP som jag säger varje dag,,,  så himla tung, å det brukar den bara vara  på Lördagar. Så med spänning satte jag mig å läsa,,OJ OJ OJ ,hur kunde jag ha glömt,   ÅRETS STÖRSTA REA!!!!!! 1 gång per år har dom den, så nu är det dags. Det finns 52 shoppinghus här i singapore,   ja det finns på alla  platser.Å nu idag startar detta spektakel, jag hittar aldrig nåt på Rea blir bara trött. Men men Singaporianerna säger,  Shoppa för då blir man lycklig!!!!!!??? Blir man?. Idag ska jag göra lite svensk mat, för det kommer 4 killar hit ikväll från Hönö/Hälsö.  Imorgon ska vi göra en tur med dom.Mitt lilla barn barrn Alicia hade sagt att jag kunde komma hem nu, å steka pannkakor å hoppa i hennes nya hoppmatta!!Steka pannkakor gör jag mer än gärna. Men hoppa???
ha det gott alla hemma, å njut av ljuset å våren!!!!!

INVIGNING AV FABRIKEN 21 MAJ


 
Ja så ser den nya loggon ut på Bergs, Ja det va med pompa å ståt som invigningen blev av, mycket folk å väldigt skoj att träffa alla som kom dit, många har jag ju  bara hört talas om. Väldigt skoj för Thomas men även för mig, han e så otroligt populär bland de anställda å all kunder å  det va så skoj att se. Alla kom å hälsade på oss. Det är lite ledsamt på ett sätt eftersom det va uppbyggnaden av detta ,som vi kom hit för. Ja nu får vi se vad som väntar runt hörnet. Det va en cateringfirma som ordnade allt med bravur, fantastisk matbuffe, å ett fint uppträdande.Fyrverkerier samt , videospel från Öckerö fabriken å från Hönö pinan, Dom visade vackra vyer å våran fina gula bilfärja!!!!  Ja det kom nog en liten tår, då.
Jag lägger in lite bilder.  Ja nu har Bergs besök av 3 killar från Öckeröfabriken så dom ska vi ha hem imorgon på middag, skoj att höra lite skvaller från öarna,Färdig att åka.fantastisk  musik,Här brukar det vara tomt på bilar.Vaktburen, vackra uppsättningar.Folk börjar strömma till,  sol å 34 grader.Mer blommor, snygg!!!!!

INVIGNING AV FABRIK 21 MAJ

 Ja då va det dags, går å gör mig vacker . Ska iväg till TUAS,om 2 timmar!! Lägger in en bild som det såg ut  30 mars 2007, lägger in bild imorgon å berättar hur det va,,,  igår rekord 35,6 grader!!!!!Å inte kallare idag precis, 30 mars 200730 mars 2007

DAN före DAN!!!!!!

Ja igår åkte vi till Ikea, alltid skoj, Men i deras garage va det 56 grader varmt!!!!När jag steg ur bilen va det varmt!!!
Ja idag vaknade jag tidigt som vanligt, 6.30 å gick en rask promenad. Idag kommer 15 damer hit för styrelsemöte i SWA,Så nu ska jag förbereda lite för det.
Ja imorgon 17,30 e det vi kom för kan man säga. Uppbyggnaden av en produktions del, fabrik. Den e nu klar å det arbetas för fullt.Ja det blir ett stort jippo, å det ska bli skoj.Samtidigt känns det lite melankoliskt, det va ju detta vi flytta ner för!!! Det har ialla fall blivit helt fantastiskt bra, sätter in lite bilder efter imorgon.Vädret, klockan 7.30 30.5 grader solen håller på att gå upp.Nu ska jag göra fruktsallad.

HELGDAG 19 MAJ, VESAK

Ja idag firar vi vesak -dagen . En religiös dag för alla Buddister, mertalet av alla här e just det . Många ungdomar ansluter sig till dom. Å det e verkligen en intressant religion. Idag offras saker till Budda, å mnga tänker på situationen i myanmar. Lägger in en bild på hur det ser ut. Idag har vi 34 grader å helsol, alltså varmt. Fastän det e så varmt vankas det kålpudding, så nu blir det en tur till Ikea,för lingonsylten!!!!!Nu räknar jag ner dagarna här i Singapore,

BALI

kossor,se upp med hål i gatan.trädgårdenNoneutsiktenNonevår poolNonestrandenNoneJa bara det att flygresan tar 2,15  från S-pore till Denpasar, BALI.  E bra. Sen väljer ju vi att bo på södra Bali, Nusa Dua för det passar oss, Kuta Beach e mest känd men som surfarnas paradis.För oss e det för mycket Mallorca. Det e billigt att äta där, tex middag med vin /Öl förrätt varmrätt,ca 120 sv kronor. för 2 personer. Lunch ca  80-100 för 2. Så det e ju mer än 3 gånger så dyrt här i S-pore.Denna gången  såg jag även inte bara positiva saker. Jag såg att trottoarerna e livsfarliga, å att många barn arbetar. Det e ett väldigt fattigt folk,därför e dom lite påträngande å vill sälja allt å köra dig överallt. Men mig gör det inget ,för dom e det en kamp om livet.Dom e fruktansvärt vänliga å hjälpsamma.Färgerna e så vackra i deras natur. Vi hade en lugn å skön långhelg ,mycket promenader å bokläsning å massa härliga bad. Vi gjorde bara en utflykt, denna gången.Det bästa var klimatet nu, eftersom vi har haft väldigt varmt å så fuktigt i S-pore en längre tid så va det så skönt med vanligt väder.  På dagen 29 grader å på kvällen ca 24-25 å det fläktade ljummna vindar hela tiden.Denna ö kallas Gudarnas,konstens,och skönhetens ö. Men man får allt bege sig från själva turiststråken då,det e hur lätt som helst att få tag i  någon som kör en runt,för ca 400000 rupier= 350 sv kronor får man en bil plus en guide heldag,8 timmar. På det kommer man långt. ca 7 mil ifrån flygplatsen österut ligger  stan Candidasa som e väldigt vackert,jättefina stränder å bra snorkling. Billigt att bo å äta. Turismen har kommit hit också men fortfarande går man på bygator där höns och griskultingar springer fritt och där kor står bundna vid bananträden och där intrycken är färger, dofter, blommor och människor. Grönskan i palmer och risfält dominerar landskapet. Risterrasserna vindlar sig uppåt de höga bergen inåt ön. Bali är ett paradis för snorkling och dykning. Det varma tropiska vattnet håller 27-29 grader året runt. Har man ingen egen utrustning finns det ofta mask, snorkel och fenor att låna eller hyra av båtförarna. För några tior per person får man en eller ett par timmar under ytan. ja nu har jag summerat vår vistelse för denna gång.  med andra ord helt underbart,  tack för mig!!!

Bilder Bali.

susannesusannesusanne286742-334vår trädgård286742-333området286742-332Nusa Dua

BALI SEMESTER!!!!!

 Ja nu var jag hemma i S-Pore igen.  Det va sååå trevligt å bra IGEN.  Kom hem i natt kl03 så idag e en seg dag, men va gör det !!!  Lägger in lite bilder å kommer senare med rese berättelsen.Emil jag har gjort mitt bästa på foto fronten, kom gärna med en synpunkt. Jag har till ock med suttit å redigerat idag så alla kort nu tycker jag e helt otroliga. Tack för kursen Emil! Jag såg denna gång lite negativa saker på Bali, men helt klart mitt favorit ställe just nu !!!!kuta beachKUTA BEACH,286742-330FLICKOR SOM DANSARbaliVÅRT OMRÅDE NUSA DUAbaliJIMBARAN  solnedgång

SEMESTER IGEN!!!!!

balibali Ja nu e det snart dags att åka iväg till BALI ,å  ha några ljuvliga dar.Hoppas jag tycker det e lika härligt som förra gången,ibland kan det vara dumt att åka tillbaka,men vi var absolut inte klara med ön. Idag vaknade jag rask å pigg,tog min promenad 45 minuter runt marinan å hela vårt område. Det e faktiskt så att man måste gå mycket för att få ihop 10000 steg som e det minsta man bör gå om dan. Om man vill hålla sig i form Men å andra sidan läste jag i nån tidning att man skall motionera  tills man blir svett !!!!!! Undra om det gäller här i Singapore????Det räcker ju att gå 3 minuter isåfall.Nä nä nä susanne, nu tänkte du lura dig själv igen å fuska!!!!!Ibland undrar jag vad som gör det ???Det e som man har en god halva å en ond, ligger det en god kaka på fatet så säger den goda , bort ta den inte,,, men oftast vinner den onda, som säger. TA DEN??  Visst e det konstigt??  Ja nu ska jag göra det sista i packningen,det e konstigt vad det alltid blir mycket i väskan.Jag fick några undebara kort idag på Manuel å Alicia TACK!!! så skoj när man vaknar å det e mail hemmifrån.Nu tar jag semester från bloggen men lovar en härlig reseberättelse när jag kommer hem den 14 maj, kram alla!!!

VARMT

ja idag har det varit bioträff, inte en jättebra film ,men ändå kul. Vi var  ett gäng som gick å såg bion, sen efteråt gick vi å åt lunch. Idag e det varmt, 34 grader å sol.  Här är det harmoni, eftersom både IFK å ÖIS tog 3 poäng denna veckan. Så då slipper vi tjafsa om detta. Jag har  även börjat packa!!! Ja man behöver inte med sig så mycket  till BALI, men jag ska ta det lite lugnt med solen , får tänka på min migrän !!!På Bali är det sol å 34 grader men torrare luft.  Jag ska ta med kameran å  ta några fina kort. Jag får nog kolla också efter en 23 årig svensk  ALGOT, som försvann på Bali för 4 veckor sen fy å usch stackars familj!!!! ja jag skriver lite innan jag reser imorgon. Nu ska jag se American Idol, jag gillar det . image320TYPISKT!!!!GÅR EJ ATT STÄNGA


7 maj

image319image317 Ja nu har det varit fullt upp ett tag. Vi har besök av trevliga tjejer från Öckerö Carina å Lisbeth. Jätteskoj å få lite tidningar å BILAR !!!!  Ja herregud va det e lyckan å få ner en GT- som man kan bläddra i!! Till slut håller sidorna inte ihop.Även idag med teknik å data ,så e det härligt med en tidning att hålla i .  Igår hade Bergs ordnat med grillparty för en del anställda samt svenskar som e här på utbildning. Trevligt god mat å så skoj, att träffa dom som arbetar där. Det e betydligt varmare nu, ca 3-5 grader å det känns  luftfuktigheten ligger på 98 % å det e mycket. Ja nu e det dags för ett nytt biobesök idag, vi e 9 damer anmälda så det blir skoj. Sen e det bara hem å packa för vår semester imorgon. Ja nu bär det iväg till BALI igen !!!  Jag lägger in några bildr från grillpartyt igår !!! image318

RSS 2.0