SISTA DAGEN INNAN HÖNÖ!!!!!

 Ja idag har det varit alvedon å en värkande hals, helt sängläge tills 19 tiden då gick vi en sväng.  
Vår vinprovning blev så lyckad ,jättetrevligt, jag kommer att sakna er alla vänner !!!!
Tack till SWA för den fina gåvan å det jättefina diplomet !!! TACK.
Vår conteiner är nu på väg till Sverige, beräknas komma mellan 20-25 november hem till oss. Allt gick fint , bra firma som packade å skötte allt. ja nu ska vi försöka sova tidigt ikväll.imorgon kommer vi att åka från hotellet runt, 20 tiden .kram,kartonger2a våningen, tomt!!

28 oktober

Hej alla vänner, ja nu är vi på Hotell Miramar i Singapore. Det är väldigt vrrigt i min lilla hjärna, vad är här var är där????Och ni som känner mig vet hur mitt lokalsinne är, men jag tror att dessa 2 åren har gjort gott, hittar bättre nu.
Ja vi har varit ute på trevligheter med vänner å ätit god mat,  Idag är dagen D, vi är nu på väg till Caribbean, klockan är halv 8 på morgonen, å nu om en timme kommer 6 gubbar å tar ner allt för att packa vår conteiner till Hönö. Den skall komma till vår bostad slutet av Nov,  Ikväll skall jag ha mitt sista evenemang, med SWA, en trevlig vinprovning, då kommer de flesta vi har umgåtts med , så skoj.  Men samtidigt  ledsamt, jag gillar inga  hejdå, men det är bättre med Hasta La Vista.
Sedan som min kloka väninna Åse skrev, härliga kalla promenader, varm choklad, värmeljus inne å goa ostmackor!!!!!!Tack Åse, låter härligt.    Ja nu , står Thompa redo för avfärd till Caribbean, har packat ner badkläder hoppas att vi hinner ta ett dopp i " MIN" pool.    kram

FLYTT 24 OKTOBER 2008

  Ja idag samma visa, vaknade före halv 6 , men idag är ju DAGEN, klockan 9 kommer 5 personer å ska packa in möbler å våra saker.  Vi har nu ställt in allt i vårt sovrum som vi behöver den resterande veckan. Vårat sovrum får vi ha tills imorgon,sen bär det av till Hotell. Köket är tömt, det märktes imorse när kaffetarmen började  värka, ,,, javisst ja var hade jag nu den å det... Men allt går fint  skönt att Thompa är hemma så vi hjälps åt, packa är ju inte min starka sida direkt, man kan ju inte vara bra på allt. Ikväll skall vi på avslutningsparty, å det blir väl sista gången på ett tag som vi möter alla på Bergs Singapore. Ja lägenheten känns så tom å kal nu, man fattar inte att det  har gått så fort. Känns inte så längesedan jag Å Thomas å Azaro, gick här å packade upp.Jag å Azaro var på Ikea turer å kom hem med saker,,,, nu är det tvärtom nu är det nedpackning, och en massa funderingar var vi ska ha allt när vi kommer hem.  Ja alla mina vänner som läser om vårt liv i Singapore,,,, nu är det snart till ända.
Jag har nog ingen data på ett tag, kanske loggar in mig på Thompas...
Men jag tycker detta med blogg e kul, så jag fortsätter med det, jag måste ju hålla mina kompisar  här i Singapore  informerade om mitt glamorösa liv på Hönö, så ha det bra  alla kompisar å familj, så ses vi snart.

Sista dan!!!!!

 Ja idag gjorde Thompa sin sista dag på Bergs Singapore, rätt va det var så kom det massa killar in på hans rum, med en fin present. Han uppskattade det väldigt å blev glad, men han sa till killarna att han jobbar kvar i bolaget men ändå, dom tycker att han försvinner å han åker ju till andra sidan jorden!!!!!!  Det va en mycket vacker tavla , med Singapores national blomma , orkide. Lägger in en bild. Imorgon skall vi lämna tillbaka våra uppehållstillstånd mm,

22okt

Ja det är konstigt hur olika man inleder samtal!!!!!!  I början när jag bodde här var jag så förvånad att alla frågade om jag ätit frukost /lunch????  Jag tänkte vad konstigt, men nu är man van vid att dom öppnar ett samtal så. Här frågar man aldrig direkt var bor du ?? Det anses ofint. Å vädret ja det är ju alltid samma. Å mat ja det är det stora intresset här, vad man äter och om man har ätit , javisst är vi olika över jorden men ändå så lika. Hemma öppnar vi gärna samtalen , om just vädret. När jag bodde på Tenerife , var det altid frågan hur man mådde, ock sina barn, och hur mina föräldrar mådde!!! Dom gick igenom hela släkten innan man började och samtala.

Idag har jag vaknat så tidigt före 6, det kommer 2 tjejer å hjälper mig med flyttstädningen idag, så nu är alla skåp tömda , Så det är bara för flyttgubbarna att  packa på fredag.  Idag ska jag ut med min Nya Zeeländska kompis på lunch, dom kommer förövrigt till Sverige i sommar, det ska bli skoj, att visa vår vackra västkust!!!!
Sista jag gör för SWA, är en vinprovning på tisdagen den 28 oktober  på kvällstid, å det va många anmälda 27 st, skoj, det blir nog sista kvällen jag umgås med våra vänner , på det viset. Där får även våra män vara med, annars är det ju en kvinnoklubb. 
Ja vad jag förstår så det här med Öis - Ifk väckte känslor,   Ja i höstas hejade jag på Ifk, tycker att dom spelar rolig fotboll å härliga killar, bra att dom plockar  underifrån. Men Men jag är uppfostrad ÖISare av min pappa, å det är jag i Hjärtat, men jag kommer att hålla på Båda tror jag ,,,, kan man inte få det eller ???????
kram,

packar!!!!

 Ja idag har börjat bra, en härlig promenad i morse, saknade ju Yaiza förstås, det har varit trevligt att ha med henne på mina promenader. Sedan var jag över på vivo  å köpte ett par vinterskor, kan ju behövas. Herregud jag har inte använt strumpor sen jag flyttede ut!!!!!Det blir nog konstigt att ta på massa kläder tror jag.
Helgen var också bra, lördagen badade å solade vi , sedan hade vi visning på lägenheten så vi tog en tur ut på eftermiddagen.Den är ännu ej uthyrd. Igår tog vi ner alla tavlor å sånt på väggarna, å Thomas spacklade igen alla hål. Vi måste lämna det i bra skick. Idag har jag även börjat tvätta allt som vi inte behöver mer. Jag är också glad som ÖISARE att  dom kom upp i allsvenskan igen, kul med göteborgsderbyn, men jag är rädd att jag får gå ensam då !!!!!
Här har dom börjat ta fram julpyntet nu å det passar verkligen inte in när det är 30 grader varmt!!!!
Hur e det hemma har julpyntet börjat visa sig ?????? Nu skall jag äta lite shusi, å bara njuta en stund.

18 okt,

 Ja yaiza kom iväg som hon skulle, det va inte många tårar denna gång. Om allt går som det ska är vi ju hemma om 2 veckor. Idag har vi röjt lite , en del saker skall vi lämna bort , som vi inte ska ta med hem!!
Nu har vi även varit nere vid poolen. Idag har  vi massa visningar på vår lägenhet, så vi håller oss borta under eftermiddagen.

AVRESA FÖR YAIZA!!!!!

  Ja nu hade vi en trevlig avslutningsfest för Thomas igår, det va väl inte så glatt för det verkar som dom är ledsna att han åker hem.Å det förstår jag.Vi blev bjudna på ett trevligt hotel, på buffe som va väldigt gott, hummer å räkor, å allt vad som tänkas kan. Å vilka efterrätterer.... mums.
 
Idag har vi vaknat så tidigt å Yaiza har knappt sovit alls. Vi började med en rask promenad före 7, å nu har hon börjat packa,,,,,,, vi sa till henne att ta vår resväska,,, men nejdå hennes skulle räcka.....  Efter en halvtimme märkte hon att det inte gick !!!!  Thomas sa, herregud va du å mamma e lika ,  ja konstigt   hon e ju sin mammas dotter !!!! 
Efter mycket  tjafs, så fick det bli vår resväska !!!!!  Men nu är problemet vikten !!!! Mer å mer saker tar hon ut för att vi tar med oss hem om 2 veckor.
Detta avskedet blir inte så jobbigt ikväll, för om 2 veckor ses vi ju igen ,om allt går som det ska.
Nu har Thompa å Yaiza gått till poolen för jag har min sista bowling med internationella  ligan idag.  Det är konstigt, allt man gör nu blir för sista gången känns det som, men vi kommer säkert hit igen  om ett tag, iallafall på semester.
Ja idag är det fredag å alla ni hemma får ha en bra helg, å hoppas ni får  ett fint höstväder.
kram

15 OKT

  Ja denna dagen har börjat bra,  vi promenerade i rask takt på morgonen .Sedan har vi solat  å badat i flera timmar. Nu ska vi iväg till China town å Yaiza skall göra en del shopping inför avresan.
Jag har ju varit på Afternoon tea, å det va så trevligt med en massa trevliga väninnor!!!!!
Jag kommer verkligen att sakna er alla !!!  Jag kände mig verkligen lyxig när man fick sitt Te å scones  serverat, väldigt gott. Nu vet ni vänner vad som väntar , Afternoon tea, !!!
 
Tiden bara rusar nu , Yaiza åker på fredag å sen har vi bara 1 vecka kvar här på området.  ja ja , vi får njuta av varje dag!!!!så mycket skönhet på 1 bild!!!!

kartonger!!!!!

Ja igår va vi även på Ikea å köpte lite kartonger samt hämtade,  våra tavlor vi köpte på BALI. Vi hade lämnat in dom för inramning. Dessa tavlor blev riktigt bra, fina oljemålningar. Yaiza investerade även i 2.
Ja så kom vi hem å skulle sätta ihop  våra kartonger !!!!Vet ni hur svårt det är eller, tur att teknikern Yaiza va här. Tjoff tjoff så va alla ihopsatta, där stod jag å Thomas å tittade på.!!

20 okt

Ja nu flyger dagarna iväg.Vi är ute på saker varje dag, i fredags var vi utbjudna på ett jättefint ställe med en kollega till Thomas  å hans familj. Det va jättetrevligt å fin mat.  Vi har också kunnat sola en del för vädret har varit bra. Igår va vi på grillparty med kompisar från Spanien/ Venezuela, sedan gick vi till vår marina för att träffa ett par ifrån Göteborg som seglar jorden runt med sin Maxi -båt. Helt otroligt att höra deras historia, dom har varit ute 4 år på havet å nu sticker dom vidare till Thailand för att övervintra. Idag ska jag å mina väninnor dricka Afternoon tea på ett hotell här i Singapore  ST,REGIS,det är känt för sin Afternoon -tea.   Imorgon är det Tennis tid på kvällen. På Torsdag ska det vara hejdå party för Thomas , vi är bjudna till ett hotel för att äta middag med hans arbetskamrater på  kvällen det blir skoj. Det är lite vemodigt samtidigt.  Lägger in lite bilder.psta med skaldjur!!!!

ATT FLYTTA HEM!!!!

 Det kommer många tankar nu,  vaknade i morse i ottan å Tänkte Hjälp ,hur blir det att komma hem!!!! Här är allt väldigt lätt, på kvällen kan man välja mellan Kina-mat indiskt italienska ja alltså allt, att äta, hur lätt som helst!!!! Utan att du blir ruinerad. När du inte vill laga middag. Det är klart att jag nu längtar hem, eftersom vi nu skall hem.Men jag flyttar hem till vad??? Jag har nu inte min salong att luta mig emot!! Min identitet vad blir det ??? Här finns mycket nu som även är negativt, som man har tröttnat på, Jag tycker inte heller värmen är speciellt behaglig, 5-10 grader svalare hade varit skönare. Att ha en pool runt hörnet är trevligt, men efter ett par år känner man sig inte tvungen att bada i den längre. Solen kan man bli brun av, det är sant, men du kommer till en gräns då det absolut inte spelar någon roll. De flesta som jobbar här för en längre tid, undviker hellre solen, än utsätter sig för den. Du lär dig förstå varför.Visst är det skönt att ha ett paradis som BALI, runt hörnet, att kunna gå ner på hörnet och hämta middagen var dag, köpa ett par öl i 7-11 på Lördagseftermiddagen, eller att gå ut på krogen hela familjen utan att det kostar så man spricker. Visst kommer jag att sakna allt detta. Dock, vad jag främst kommer att sakna är utan tvekan mina vänner här i Singapore,.Samtidigt blir det vardagsliv här också. Man spenderar mer och mer tid hemma. Jag glor på dumburken och jag sitter framför datorn, följer American Idol, och Morden i midsommer, precis som hemma!!!
Jag ser fram mot årstiderna, även om jag nog alltid kommer  att vilja resa helst 4 gånger om året!!! Jag ser fram mot att åter sätta min fot i den svenska  naturen,  den som för många andra än svenskar är lika exotisk som den i Nepal eller Butan. Jag ser fram mot mina dagliga promenader runt Hönö Klåva, å  mitt favoritställe där jag blickar ut mot Vinga fyr, å speciellt nu när stormar yr å havet skvätter. Det blir skillnad att byta en storstad med 5 miljoner invånare , mot 10 000 inv, pulsen , Människorna , transporterna, taxi, mrt, som e så lätt å billigt. Men ni som känner mig vet säkert att jag kommer att hitta på något, jag tror inte jag sätter mig med armarna i kors precis.Skall bara hitta rätt nu när man kommer hem, Ta  tag i sina vänner å familj  igen.Många säger härnera att det är lätt att flytta ut ett par år ,men svårare att komma hem.  Vem skall packa åt mig när jag handlar ???  Vem kör tillbaka kundvagnen??? Hur  städar man nu igen ???? Ja ni ser att jag får stora bekymmer ,att flytta hem.
Hoppas ni ,mina vänner finns när vi kommer hem !!!! Jag tror att ,jag kommer att behöva er!!!!
En KRAM FRÅN,EN TÄNKANDE SUSANNE:

ABBA

Ja igår va vi på Esplanade, å såg en Abba  show, den hette Abba -Mania. Det är en grupp från England som turnerat sen början av 2000-talet å det va så bra. Helt fantastiskt att lyssna till denna jättebra musik, samt att se hur alla i publiken kan var enda text!!!!Bra stämning å  en bra show, Yaiza tyckte det va så kul att se en show i singapore på denna fina esplanad. lägger in några kort.Efter det promenerade vi runt å sen gick å åt middag i Boat Que, en trevlig lördag. Imorgon Söndag skall vi ut å åka med bilen, har nu hyrt en .

BALI

, Ja  nu är vi hemma igen !!!  Efter en fantastisk resa till Bali igen denna vackra ö,  återigen e jag hänförd av dess skönhet å FOLKET!!!!  Så vänliga å generösa,  Dom har  en inställning till livet som jag vill kunna ta med hem, dom vill vara lyckliga å ha ett arbete!! Så fattigt folk men så , glada. Å det är inte bara mot oss turister.  Vi bodde på samma resort som förut, å det är så bra å trevligt att återkomma. Vi gjorde utflykter å såg oss omkring, maten e billig  middag för 3 personer 250 kronor, en lunch hälften.

Bali är en ö  och en provins  i Indonesien Det är den västligaste av Små Sundaöarna och den är belägen öster om Java med en yta ungefär hälften så stor som Skåne. Viktigare städer på ön är Denpasar , Singaraja ,och Ubud . Omkring 90 % av de 3,4 miljoner invånarna är hinduer, resterande är i huvudsak muslimer .  Bali har många vulkaner och skogar och man odlar ris ,Mais, kakao, papaya,  vanilj, jordgubbar, mango, jag har tagit lite fina bilder även denna gång  som jag lägger in.Balineserna är anmärkningsvärt konstnärliga, ödmjuka och gör lätt din vistelse till ett oförglömligt minne. De behärskar allt från de mest komplicerade danser till imponerande träsnideriarbeten. Förutom färggranna färgmasker finns det mycket fint att köpa med hem,Bali är ganska billigt men det blir lite dyrare under högsäsong vilket är från juli till september då många européer har sin semester. Från julen till slutet av januari kommer även många indonesier och australiensare över till Bali. Tanah Lot, tempel.västkusten.Tanah lot, tempelplanterar ris,risfältkakao,tempel, från hotellet.vanilj.heta räkor, 50 kr.stekta nudlar, 40 kr.


RSS 2.0