semester!! BALI

 Ja här är fullt upp !!!! Vi har idag varit på välkomstträff för nya skandinaver, å det va så trevligt. Vi fick 18 nya kvinnor i vår förening . Yaiza e det full fart med hon trivs.  Ikväll skall vi packa lite för att imorgon flyga till BALI, mitt favvoställe.
Skall bli skoj att visa det.
Känns också väldigt bra att vi har fått sålt vår bil, så nu får vi  hyra de 3 sista veckorna. Så det känns allt att , vi är på väg hem.   Nu tar jag senester från bloggen å skriver när jag kommer hit igen !!!! Ha det bra alla,

BIO 23 sept

 Ja tyvärr va inte vår kinakrog ,färdig efter renoveringen SYND!!!!
Så vi fick ta en annan krog där ,  å då blev det VIVA MEXICO!! Det va ok, men inte mer.  Sedan tog vi en promenad ner förbi president palatset å tog MRT, (tunnelbanan) hem, då va det varmt. Hög luftfuktighet i går kväll, sen va det dags för popcorn från Sverige,  å Manchester united,  Thomas njuter å få ha lilla Yaiza jämte sig å kolla match, nästan som förr när hon bodde hemma!!!
Ja idag blir det bio med min filmgrupp , idag blir det Mamma Mia, jag såg den i Sverige men den går å se om, väldigt bra film, sången e bättre på musicalen men väldigt charmig.  Sen ikväll ska vi ha 2 singaporianska tjejkompisar till Yaiza på Köttbullar å Mos,  ha det bra.

YAIZA HAR KOMMIT!!!!!

  Oj va skoj när man ser , sin dotter på flygplatsen!!Vi åkte upp så vi tog en kopp, å väntade. Precis  på minuten kom planet å efter en kvart kom hon, gåendes. Samtidigt kom hennes resväska ,det är så fantastiskt här på denna flygplats, väskorna får aldrig ta mer än 17 minuter efter planet har landat.
Resan hade gått bra. Första kvällen hann vi både med att bada å  gå ut på marinan. Idag va vi uppe tidigt å sola å bada, sedan tog vi en tur med bilen till Tuas å visa den fina fabriken, förra gången Yaiza var här va det bara en cementplatta!!!
Nu ska vi till stan Orchad road å käka  en god China middag hos våra kompisar, dom har byggt ut resataurangen å den har varit stängd 3 månader, så det ska bli gott. Lägger ut lite bilder.flaggorna vid fab,Receptionen.fab,Bergs kontor i världen!!!

TONY ORLANDO

Ja jag säger bara TONY, vi var på en show igår kväll med Tony Orlando , ååå va bra det va, gamla godingar som man kände igen. http://www.youtube.com/watch?v=1pkR1l4iSgE  här kan ni gå in å lyssna om ni inte vet vem han är!!!!!
Ock kan ni gissa vems hand han kom å tog ?????Just det sussis, som älskar kändisar.   Ja nu har jag en ny favorit, inte bara  Engelbert Humberdink, Smokie, Alf Robertsson, Lazze stefans, utan även Tony.
Jag ser nu att det är väldigt gamla sångare jag gillar ,ja ja jag är väl gammaldags. Här är 32 grader å sol idag..

Lägger in lite fina kort!!!Tony,mitt bland oss!!orkesternhanden han tog i !!!


Foton, KL

utsikt från 30vå.Petronas tower.china market.djungel.restaurangen.petronas tower.

15 september.

Ja nu är vi tillbaka i S-pore, å vistelsen i KL, Kuala lumpur, var jättebra.
 Vi tog bussen på morgonen på torsdagen å denna gången gick den på 4  och en halv timme, jättebra säten å ,bra med plats.  När vi väl var framme å hade checkat in gick vi en promenad på stan, det är ett helt annat tempo i Malaysia än här bilar moppar folk går hur som helst, mycket mer känsla av att vara i Asien.
Jag skulle vara redo kl, 1830 å det var jag !!!!
Då kom en chafför å hämtade upp oss,  för att ta oss 15 minuter utanför stan. Det va en jättetrevlig rest, ute i djungeln. Trevligt, mycket fin mat ,å personalen som arbetade va mycket vänliga.  Sen kom chaffören igen å vi  åkte mot hotellet, en jättefin  kväll.  Sedan var det shopping som gällde, å  vi gick å gick,. På eftermiddagen besökte vi vår kompis å tittade in på hans arbetsplats ,  på 32 våningen HÖGT, tog några fina kort. Kvällen tillbringade vi hos honom å hans kompisar, fick även där jättegod middag, å trevligt umgänge TACK!!!
Söndagen åkte vi från KL, så vi var i  singapore 15,30 det va bara å ta en dusch å göra sig snygg igen för att åka till, Sentosa å Fira Åse som fyllde jämt!!! Även detta en mycket trevlig kväll med även där god mat . Detta har varit 4 intensiva dagar men så skoj. Idag är det hemma pyssel som gäller, å imorgon är det dags för kaffekursen, den blev populär att gå på, tyvärr var det 6 kvinnor som ej kom med . ha det bra hemma,  här är 28 grader å riktigt ösregn.  idag är det 4!!! dagar tills Yaiza flyger hit.

10 sept

  petronas Towers Kuala lumpur.     451,9 meter                                                                                                                               
Ja idag blir det lite tvätt å stryk, vi åker ju till KL, imorgon tidigt. Det är konstigt denna gången för Jag brukar ju fixa å dona med allt, och denna gången får jag inte veta något!!!!!  Fy å usch, vad kan detta bli ??? Ja ja ,jag får vänta å se.
Mötet med Flyttfirman gick bra, det är en del att tänka på å en hel del papper att fylla i, sedan skall man säga upp allt man har.   Nu kommer dom 2 dagar innan det va tänkt för det är en helgdag här precis i våran flytt, så vi får väl bo på hotell någon natt extra.   På fredag är det bara 1 vecka kvar tills Yaiza åker,  man längtar så när man vet att någon skall komma, känner mig bara lite skamsen mot hennes Innebandylag!!!!! Åka mitt i säsong det är aldrig bra, !!!
Ha det bra nu hemma, jag skriver när jag är tillbaka ,vilka överaskningar Thomas hittade på !!!!

9 september.

  Ja , här är allt bra, ieftermiddag kommer flyttfirman ,för att kolla hur stor conteiner vi behöver Vi hade ju inget med oss ner men det har blivit en del i skåpen, tur att vi har många barn så vi kan dela med oss, till dom som vill ha.
 På Torsdag den 11 september ,har vi bröllopsdag 10 år!! Som gifta, då ska vi ut på en liten tripp till KL, Kuala Lumpur Malaysia. Det går en buss precis här var vi bor, tar 5 timmar  och har jättefina säten, med tv å bra för benen.   Vi ska stanna 2 nätter för vi ska på party  på lördagskvällen ,på Sentosa hos goda vänner ,  det blir både 50-års kalas och ett hejdå party, våra vänner gör sig redo för Ho Chi Min, vietnamn blir deras nästa flytt, vi önskar lycka till !!!!
 Nu är det Mamma mia feber i Singapore filmen släpps denna veckan å ,  man ser reklam på tv å mycket ABBA i radion.
 vädret är mulet 28 grader.

6 SEPTEMBER

 Ja nu är det helg igen, veckorna går så fort nu.  Igår va vi å åt lite italiensk mat sen promenerade vi hem för att titta  på morden i midsommer, när vi låg i varsin soffa runt 22,30 hoppade Thompa till, å jag med då !!Va, va . Det va nåt under soffan , ja ja säkert en ödla. Nädå en liten kackerlacka, men usch va äckliga dom e .!!!! Nu började jakten !!!!
Ta du , nä ta du !!!!Så lät det en stund, sen fick jag tag i en liten kudde å slängde på den å mig själv på kudden!!!!! Den dog ej av det ens!!
Men men , tills slut fick vi tyst på den !!! PUH,  Missade slutet av Middsomer !!
Har idag vaknat till en solig morgon å vi ska gå ner till poolen, för att i eftermiddag få folk hit,
ha en bra helg!!!

BOWLING,

 Ja idag e vi några, tjejer som skall träffas å bowla, sen blir det nog en lunch!!  Det är så skoj att mötas å ,göra något skoj.
Igår hade vi visning på vår lägenhet, nu skall den ju hyras ut så fort som möjligt, agenten va här och berättade för oss vad vi måste göra innan flytten. Kolla lampor,  städa, fylla igen hål i väggarna, tvätta gardiner, verkar som jag får mycket att stå i !!!! Vädret e ganska svalt faktiskt, 28 grader men det kommer mycket regn. Imorgon har vi en välkommen tillbaka-lunch, med SWA här på "MIN" marina trevligt att mötas efter sommaren. Till Helgen får Thomas lite besök, så då får vi vara lite guider, fast den ene killen har varit här 3 gånger å gillar Singapore han tyckte bara det va mycket KINESER här !!!!!!  Kul sagt!!!  ha det bra, skriver senare hur det gick på bowlingen !!Kanske.

1 SEPTEMBER RAMADAN BÖRJAR Fastemånaden!!!

Nu börjar Ramadan, vilket för troende innebär en tid av eftertanke, avhållsamhet och tätare moske besök men framför allt fasta då solen är uppe.

För de flesta icke-muslimer är inte ramadan så viktig, och man känner knappt till något om fastemånaden heller. Det blir inte mer än att ramadan är att man vet att muslimer inte får äta när solen är uppe. För de flesta muslimer så är det en tid då man besöker moskéerna oftare och då man också ser fram emot Eid ul-FitrRamadan är en viktig högtid för muslimer då det är under denna månad som "Allmaktens", "Kraftens", "Ödets" eller "Härlighetens" natt (Laylat al-Qadr) anses ha infallit, sannolikt under det tjugosjunde dygnet i månaden. Det var då Guds (Allahs) budskap genom ärkeängeln Jibril (Gabriel) började uppenbaras för profeten Muhammed, vilket sedan nedtecknats i islams heliga skrift Koranen. Högtiden ramadan kan därför närmast jämföras med det kristna julfirandet till minne av Kristus födelse.

Under ramadan är alla vuxna, friska och bofasta muslimer skyldiga att, från gryning till skymning, avhålla sig från mat, dryck, rökning samt sexuella relationer. Det finns undantag för vissa som får lov att stå över fastan. Några av de som giltigt får stå över är kvinnor som är gravida eller ammar, eftersom det kan anses ohälsosamt för barnet och kvinnan. Även de gamla och sjuka har rätt att stå över fastan. De som däremot avstår från fastan utan giltig anledning förväntas under ett senare tillfälle ta igen de missade dagarna. Barn under 12 år är undantagna från fastereglerna, men många barn lär sig att gradvis vänja sig genom att till exempel bara fasta någon timme om dagen eller någon enstaka dag under månaden.

Om en muslim gör någon av de saker som förbjuds under ramadan, ogiltigförklaras den dagens fasta och man måste fasta om en annan dag efter att ramadan är slut, samt betala en specifik summa pengar till de fattiga, alternativt ge gåvor till moskén.Att samla sina vänner, släkt och familj är det viktiga, och under denna tid är det gemenskapen med de man känner som är det viktiga.


RSS 2.0