Sista Augusti.

 Ja gårdagen va såå trevlig. Vi vaknade å det va så ,fint väder.Vi tillbringade ett par timmar vid poolen, sen va det dags att åka å handla lite . Våra vänner Sue å Chris kom upp till oss vid 1800, vi visade en massa fina kort från vår härliga sommar hemma, dom tyckte det va så vackert ,dom tänker hälsa på oss nästa sommar, hoppas det.
Sen begav vi oss till Botaniska trädgården här i Singapore där jag hade bokat bord, till Thomas förtjusning va det mitt i djugeln men va fint, vattenfall å en ingefära trädgård bara runt hörnet. Det var rest HALIA, god mat en härlig hummer risotto åt jag ,jättegott å så trevlig personal. Sen skulle våra vänner ta oss till ett ställe vi aldrig varit på ,nära Arab street, oj oj. Vi kom in å det va så vackert , både inne å ute i trädgården. Taket var fyllt med målningar men det var silkes broderier, helt fantastiskt. Vi satte oss vid ett bord å det kom en servitör, då beställde Chris in lite vin, flickorna som jobbade där hade fina klänningar med vingar!!!  Jodå rätt som det va började dom att flyga !!!!!!!   En flicka flög upp till deras vinkyl för att hämta ner vinet !!!!! Helt otroligt, har aldrig sett nåt sådant förr. Kanske något att ta med sig hem till Hönö!!!!Lägger in några bilder. HALIA;vinkylaren.flyger upp,taket,

INDISKT!!!!

Ja nu, maila min snälle make att jag ska inte ,stå bland grytorna idag . Det e ju lönefredag här i Singapore, så då tippar jag på att han skall bjuda mig på indiskt, isåfall vet jag vad jag ska äta min favvo!!!!!chicken tikka masala med naan bröd, gott!!!!

HELG IGEN!!!!

Ja nu e det fredag igen, veckorna går fort,. Hade en såå trevlig lunch igår med mina  trevliga väninnor, det blev en lååång lunch, vi hade ju inte träffats på länge å alla hade mycket att berätta. Tack , jag kommer verkligen att sakna er när jag åker hem !!!!! Idag har jag varit å bowlat igen  å det gick verkligt bra idag, jättekul. Vädret e ganska svalt faktiskt , 28 grader så idag fick jag ta en tröja på mig !!!!  idag e det 3 veckor bara tills Yaiza kommer å det längtar jag efter.   Fick idag reda på att vi flyttar ut härifrån den 27 oktober för att bo på hotell sista 4 dagarna i Singapore, medans allt packas å fraktas hem med en conteiner, som tar 4-6 veckor innan den kommer att ställas av på Hönö Iland,  
 ha nu en trevlig helg alla hemma å njut av det underbara vädret ni ska få, kram 

HEMFLYTT 1 NOVEMBER 2008

  OJ OJ OJ, fick just reda på av min make att flyttlasset till HÖNÖ går 1 NOV REDAN!!!!! Men herregud ,hur skall detta gå!!!???  Ja då, säger jag bara . Vadå skall man hem å jobba !!! Hur ska det gå, ok då vet ni alla att det finns en snygg å pigg något beggnad dam på arbetsmarknaden väldigt språkbegåvad å trevlig, med fina fötter!!!
Skämt åsido jag blev glad, nu har detta varit såå underbart fått  2 friår mitt i livet,  men hemma e hemma , nära  barn å föräldrar Singapore e lite långt.  Nu blir det många saker att fixa, hejdåpartyn e viktiga!!!!! Bank, telefon, el, tidningen oj oj, verkar bli mycket!!!!!!  Hoppas nu bara det blir en varga vinter med mycket snö.  Å då kan man gå å skrika igen på Yaizas bandymatcher,  å tjata på mina goa pojkar!!!!!   kram till alla,   Å till alla vänner då blir det glögg igen på 1A advent ,,,blir det så på HÖNÖ????

27 augusti

  Ja idag regnar det igen !!!!!Hoppas det regnar av sig så det e fint när Yaiza kommer.  Idag har jag varit i stan alltså uppe vid Orchad road å gjort lite ärenden. Jag har ju köpt en stegräknare i Sverige som jag bär på mig för att peppa mig själv, det e faktiskt väldigt bra. Ibland tror man ju att man går så mycket men , ofta blir det inte så många steg. Minimum e 10000 å i Sverige va det inga problem ca 1  timme å 30 minuters promenad, här blir det så svettigt men man får kämpa på. Jag har börjat äta sushi,  ja inte dom helt råa sakerna men allt möjligt, väldigt gott man blir behagligt  mätt.  Imorgon kommer  några av mina väninnor hit på lite lunch, ska bli så trevligt.  här är 29 grader å regn,,,,

25 aug,

 På söndagen vaknade vi tidigt å ,det va uppehåll så vi klädde oss i promenad kläder å åkte österut , mot changi flygplats. Det tar ca 15-20 minuter med bilen till EAST Coast Park. En härlig park med  uthyrning av cyklar ,rolerblades,man kan hyra wakeboard  mm. Det ligger precis vid havet å det är en sträcka på ca, 1 mil som man kan promenera. Där kommer folk på helgerna å slår upp små tält å är där över helgen. Ett ställe som jag å Thomas verkligen gillar. Massa barnfamiljer som kommer hit på helgerna. Vi tog en promenad på 1 timme sen blev solen riktigt  stark, då gick vi på ett ställe å åt SATAY, som grillspett, gott å billigt. Vi hann inte mer än hem förrän det började ett riktigt hällregn som vara hela kvällen å en bra bit in på natten,  Lägger in några bilder från EAST COAST PARK, Idag ska jag iväg på styrelsemöte för SWA,fint sandslott.skyline i bakgrunden från stan.matställen,linbana för wakeboard.camparna,

25 Augusti!!!!!

Nu e det Måndag igen !!!!! Helgen har varit trevlig, å vilken avslutning i går på OS !!!!!Det verkar som om Kina verkligen har lyckats med dettta OS- här har pressen varit väldigt positiv, framför allt för folkets glädje överallt, vänliga å glada. Men vad gör man nu när OS e slut!!???????

Vi va ute på långpromenad i lördags morse, sen gick vi å köpte lite blommor. Här är billigt med fina blommor. En bukett med 20 rosor kostar 14 dollar = 60 svenska kronor å även orkideer.

Kaffe!!!!!

 Ja nu har jag varit å mött dom som skall hålla i vår kaffe kurs å det va intressant!!!!!Vi kommer att få lära oss massa som vi ej kände till!!!!! Här skriver jag lite ni kan läsa om det !!!!!! Här är 32 grader å sol!!!


Historia !!!!


I de etiopiska bergstrakterna, levde en herde som hette Kaldi för ca 1500 år sedan. Kaldi, som var en fåraherde, tyckte en dag att hans getter uppförde sig underligt. De hoppade omkring och var ovanligt fulla av energi. Snart uppenbarade sig förklaringen för Kaldi. Getterna hade ätit röda bär från en buske och han insåg att det var bären som gjorde getterna så pigga. Kaldi skyndade då till ett munkkloster där han berättade för klostrets abbot om bären.

Abboten lyssnade på Kaldis berättelse och bestämde sig för att själv undersöka de magiska bären. Han plockade några röda bär från busken, slog hett vatten över dem och drack sedan drycken. Abboten blev inte så lite förvånad när han märkte att han blev så pigg att han kunde hålla sig vaken i flera timmar längre än vanligt. Abboten började därefter bjuda munkarna på drycken för att de skulle hålla sig vakna under de långa aftonbönerna. Klostret fick snart namnet "Det vakna klostret" på grund av denna fantastiska dryck. Om historien är sann kan man väl inte veta helt säkert men om så är fallet så är Kaldi och getterna samt abboten och munkarna världens första kaffedrickare.

Kaffets ursprung

Kaffeträdet härstammar från Etiopiens bergiga sydvästra delar och därifrån spreds det vidare till den arabiska halvön. Detta tror man skedde uppskattningsvis 500 år efter Kristus. Ursprungligen var kaffet en sällsynt vara som betraktades som en religiös dryck. Man ansåg även kaffet ha medicinska egenskaper. Från början kokade och åt man trädets bär och blad och inte förrän under 1200-talet började man rosta kaffebönan. Med tiden erövrade kaffet allt fler, och spreds vidare från den arabiska halvön, via handelsvägarna både öster och norrut. Till Europa kom kaffet i mitten på 1600-talet.

Kaffeetikett

 
  

Kaffe serveras i kopp med fat under och kaffeskeden till höger. Finkaffeservisen har ännu en assiett, lite större, under kaffefatet. Därmed består det ultimata kaffekuvertet av fyra delar plus ett rakt glas för isvatten.

Därtill kommer kaffekannan och gräddkannan, som idag vanligen innehåller mjölk, plus en sockerskål, som i finaste fall har en liten sockertång att nypa till sig sockerbitarna med. Sedan ska det vara en servett också, en extra liten och söt med broderier. Fast bara om det är en bjudning på högre nivå.

I Sverige passar det med kaffe till frukost, gärna med mjölk, mitt på förmiddagen, till lunchsmörgåsen, efter lunch, på eftermiddagen, efter middagen, kort sagt alltid.

Förr på landsbygden drack man ofta kaffe på fat; man hällde lite kaffe från koppen ut på kaffefatet, lade en sockerbit på tungan och sörplade kaffet från fatet, silande det genom det dyra sockret. Kaffet svalnade snabbare på fatet än om det var kvar i koppen, och ett ljummet kaffe smakar ju mer än ett hett.

Det spretande lillfingret som så ofta ses på bilder av kaffedrickande damer är ett minne blott. Idag är det ett löjligt och helt misslyckat försök att se fin ut.

Kaffekoppen kan vara en liten mocka- eller espressokopp, en tunn bjudkaffekopp, en rustik kaffemugg (som är så vanlig på arbetsplatserna) eller en rejäl frukostkopp, som klarar en halvliter nybryggt kaffe.

Alla kaffekoppar hanteras på samma sätt enligt alla regler för kaffeetikett. Man håller i koppen med en hand, man dricker utan att sörpla (om kaffet är för varmt så väntar man) och man har aldrig skeden kvar i koppen när man dricker.

Av de många reglerna för kaffekalasen lever bara en kvar och den gäller de sju sorternas kakor till kaffet: börja med vetebrödet, därpå mjuka kakan, sedan småkakorna och sist tårtan. Den som beter sig hyfsat förser sig inte med mer än tre sorter i taget på sin assiett. Så det så!20 augusti

  Ja OS blev väl inte vad man hoppades, men vad att göra!!!
Jag blir bara så upprörd varje dag jag öppnar webben för att läsa svenska nyheter!!!!!!!  RÅN,MISSHANDEL,SKOTTLOSSING!!!!!!!  Det måste ändras på lagarna hemma, tror JAG...
Jag har hört brottslingar säga att längre straff inte hjälper, men de håller dom borta från gatan, låter det hemskt !!!  Jag tycker inteatt folk som  sköter sig ska vara rädda !!!!Men de kriminella tar ju över !!!!  Vi e för flata hemma, varför händer det bara lite brott här kanske, jo för folk e rädda , å det e väl bra!!!! Usch vilket samhälle lämnas till våra barn ,barnbarn???????  Kamrer javisst släng in kamrer , men ha straff. Det hjälper inte att ha kamrer å 6 månadrers straff!!!!!!   Låt dom få 30 40 års straff istället. Å vad trött man blir med daltet!!!!!!! Nä nu får jag gå ner å simma för nu kokar jag !!!!! KRAM

18 Augusti.

 Ja , denna helgen har det varit mycket OS- men va skoj det är. Tur att både jag å Thomas e så intresserade!!!
Igår fick Singapore sin första medalj någonsin!!!  Silver i bord-tennis. Det va skoj å spännande att följa Guldet tog ju China vem annars !!
 Idag va tidningen full med gratulationer  till tjejerna.
Nu har det ordnat sig med sömnen å allt känns lättare.
Nu klockan 9 kommer det hantverkare hit ,för att byta glaset på min balkong, varför har jag ingen aning om, får ta reda på det idag. 
Skoj att se fram emot e att vår dotter Yaiza kommer  den 20 september för att stanna 4 veckor, då ska vi hinna med även en Bali-resa.
Vädret idag e just nu på morgonen, 31 grader å sol.Men det blir säkert en liten regnskur i eftermiddag. Idag ska jag träffa min kompis från Nya Zeeland, som just kom hit ifrån en semester i Europa, ska bli skoj att höra vad hon tyckte. 

OS FLICKOR!!!!

  Något som har upprört Singapore å även mig ÄR. Denna söta lilla tjej som sjöng på invigningen i Beijing, 9 år  MIMADE ju bara!!!!  Det va en annan liten söt tjej bara 7 år som sjöng låten ,men hon var för ful för att stå i TV- Man blir så arg. Här i media säger de ansvariga ,att hon hade för runt ansikte å fula tänder-7 ÅR!!!!!
Jag undrade här i morse, skulle det kunna hända hemma ???vill inte tro det.
För övrigt så e jag nu på hugget, har sovit första hela natten å va skönt. Idag skall jag iväg på  lite saker,vad kallas det RESARCH- inför höstens utflykter. Samt gå å gjöra  en härlig  fotvårdsbehandling, här i singapore går 2 timmars fotvård på ca, 200 sv kronor, då ingår massage. Sätter  in en bild på töserna, hon till vänster va för ful?????!!! USCH

Augusti Spökmånad!!! I Asien.

Hela månkalenderns sjunde månad är i Kina känd som "Spök Månaden" och det är sagt att på månadens första dag öppnas helvetets portar på vid gavel, för att låta andarna åtnjuta en månad av fest och förnöjelse på jorden, innan portarna återigen stängs på månadens sista dag. För att vara säkra på att andarna skall vara nöjda, görs extravaganta offer, man bränner "pengar" och rökelse och som om inte det skulle vara nog, underhålls andarna också av opera- föreställningar till sin ära. Spökmånadens klimax nås på den femtonde dagen av månaden, då den Taoistiska Zhong Yuan Festivalen och den Buddistiska Yu Lan Pen Festivalen infaller ,detta e vi inbjudna på lördag att närvari med Singaporianska vänner. Berättar mer efteråt, få se vad vi får vara med om.

Det har varit väldigt svårt med sömnen  denna gången  att ställa om sig, vaknar varje natt å e helt klarvaken !! Det e bara å gå upp å läsa å dricka oboy, hoppas rytmen kommer snart.  Vi ser även mycket på OS kul,  här är 33 grader å lite mulet idag. !

ÅTER I SINGAPORE 10 Augusti.

 Ja nu va man här igen !!! Resan gick bra, sov i 8 timmar som vanligt. Flygplatsen här i Singapore e fantastisk, det skall inte ta mer än 15 minuter från att man landat ,tills väskorna kommer å det stämmer nästan alltid!!!! När vi kom igenom passkontrollen fanns våra väskor redan på bandet skönt.  Första dagen va så konstig allt snurrar men idag e det betydligt bättre. Vi såg igår på mycket sport å packade upp å så.  Sedan på kvällen gick vi ner å badade, härligt. Det slår mig att det är så rent precis överallt!!!  Det kan man ju inte säga att det är hemma precis, men här finns papperskorgar å  toaletter överallt , så man behöver inte slänga nåt på gatan, föresten e det böter å det   vill man ju inte ha.  
Ja nu ska jag njuta  av mina sista månader här i Singapore. Hemflytt i December.  Jag har haft en bra semester i Sverige, med umgänge med de mina. Vi hade härligt väder å fina badturer med båten. vår båthamn på Hönö.utflykt Vinga,en sommarkväll , på Hälsö.

ÅTERRESA SINGAPORE!!

Ja nu e det dags, 7 veckor har passerat förbi!!  En underbar semester har vi haft, ÅÅÅ va fint vi har det på västkusten. Nu e allt packat å klart  och vi åker från Hönö 16 ,00.  Då ska det bli fart på bloggen igen !!!  KRAM susanne

RSS 2.0