27 MARS

Ja, nu e både påsk å våffeldan över!!!! Här har varit bra, umgåtts med goda vänner samt  fått en härlig påskbuffe på långfredan, Här har varit härligt väder poolväder. Det har ju varit bakslag hemma verkligen!!! Vilken vinter ni fick, hoppas att våren då kommer nu det kan man behöva. Men jag brukar titta på webbkamera över Göteborg å ljuset har ju kommit på morgonen det e ju skönt!!!! Här har vi GOLF idag , nej nej ,,,jag ska inte börja med det också. Vi är 4 tjejer som ska med vår kompis, å bara slå lite å känna på det, å det som lockar e en härlig lunch efteråt. Jag har ett grönt kort sen 18 år tillbaka ,men det ligger långt långt ner i ryggsäcken. Va aldrig bra på det, eller det fanns inte plats för det  i den livstiden jag va då.  Helgen har vi faktiskt lite planerat för, Imorgon skall jag bjuda våra vänner från Nya Zeeland på svensk  mat, dom har frågat mig flera gånger.Nu skall det bli Köttbullar sås å kokt potatis å inköpt lingonsylt från IKEA. Hoppas dom gillar det, Sue fråga vad skall jag ta med ,,Rött vin ??? NÄ ,Kall mjölk till det, men det ville hon ej ha!!Får se vad hon har med i morgon. Ja nu e det snart slut på denna månaden fattar inte va fort det går, Nu missar vi massa kalas denna månaden APRIL, Pappa,  Alicia , åThomas  fyller ju år, men jag har det under kontroll, kommer något roligt på posten!!! Å Thomas har redan fått sin present!!! Ja jag ,kan inte hålla mig!! Han fick en resa till Bali i Maj å det bästa av allt ,han får ta med mig!!!!! Vilken present vad säger ni???? Ja å Manuel ska iväg på träningsläger med HÄLSÖ BK till Holland !!! Skada dig inte nu,,, du e inte 20 längre!!! Å Manuel gör nu inte som du gjorde på din första träningsresa med Hälsö!!!!Låg på dubbelsängen på hotellet å pratade med mig om hur fint det va,   sen sa du att detta e collekt call mamma!!! Roliga minnen nu,  men det bästa e att ni alltid har hört av er!!!!! Många av mina svenska kompisar ,ger sig av i slutet av April/ Maj. Många vill njuta av våren det förstår jag. Vi har nu bestämt att komma hem 4 juli,ser fram mot det!!!  Ha det bra, mer om golfen kommer sen!!!

PÅSK!!!!!

Ja idag kommer Thomas hem å det blir skoj!! En mager man verkar det vara !!! Han har varit på Kinesiska restauranger hela tiden,å det är inget för honom. Iförrgår hade han varit på ett ställe med levande ormar å krokodiler det va bara å välja!!! Så nu förbereder jag lite god mat tills han kommer hem. Igår hade vi målarkurs på Sentosa, å jag hade ingen lust alls,,, men det blev otroliga grejer faktiskt ,för att vara mig alltså!!!! Det va skoj.Jag vill önska alla en trevlig påsk,  ni som e image278inne på min blogg.

LÄNGTAN!!!

286742-278286742-278Detta är till våra underbara barn!!!! Det är svårt att vara långt borta!!! Jag saknar er alla!! Varje dag, Jag måste vara aktiv för att inte bryta ihop ibland. Det värsta är ändå inte stora familjemiddagar ,utan vardagen. När telefonen ringer vid lunch ! Är du hemma morsan ?? eller jag kommer å tvättar lite !! eller, morsan kör mig dit då !!eller, jag kommer ut så ser vi matchen ihop. Ja sånt saknar man. Längtar efter att få krama er till sommaren. Var rädda om varandra å säg inte , Jag hinner inte!!!!! Nu när jag som spindel i nätet inte e hemma( Tro mig jag försöker fortfarande vara det via mail) jag älskar er mer än armarna räcker till !!!!

Trevlig kväll,15 MARS

image275Tack alla goa vänner ,för en trevlig lördagskväll. Vi klarade oss nästan !!! Från regn. Idag regnar det ,men vi hann med lite simmning tidigt i morse då solen lyste.Thomaas gör sig klar för KINA å jag ska förbereda middag!! Kålpudding med lingonsylt från IKEA!!! Lägger in 2 kort på vår trevliga kväll från Marinan.image273image274

15 MARS

Ja igår lämnade vi av Emil ,samt en kille Andreas som varit här för Bergs. Det är ,altid sorgligt att säga hejdå, men så kul det har varit att  ha Emil här 3 veckor!! Toppen . Sista kvällen bjöd vi ut killarna till "MIN" Marina, för det va  invigning av en vinbar, vi gick dit å  åt gott samt var med på ett lotteri, som blev storslam. Vi gick hem med 2 champagneflaskor, 100 dollar i vinst till restaurangen , samt Thomas vann 2 timmars personlig träning på gym, Som han ifrågasätter vad han skall med !!!! Ja nu blir det tomt, här i huset!! Thomas åker till Kina på måndag morgon. Ikväll skall vi ha ,goda vänner här på lite gott,sen tar vi en promenad till marinan för att visa den. Det är verkligen skoj att vi har fått ett så trevligt umgänge här i Singapore det är vi så glada för. Ock all ni hemma som trodde att jag skulle in i nån styrelse eller "Ta över nåt " ni  har fått rätt nu har jag gått in.... Det blev den trevliga föreningen SWA ,en skandinavisk förening som jag verkligen gillar å känner mig välkommen i!!!!
Jag skall vara med som en slags fadder å ta emot nya svenskor, samt att 1 gång i månaden hålla i ett Bio projekt !! Jättekul.. Nu får det vara nog med vila. Sätter in ett trevligt kort på sista kvällen med Emil å Andreas.  Har våren kommit.   Vet ni jag hittade TULPANER idag !!!!!!! ha det bra alla hemma!!!vineglassutanför marinanvineglassbron som vi går över från vårt.vineglassen trevlig kväll!!!


väder

Ja mina vänner ,nu har det faktiskt regnat 4 hela dagar,   Tråkigt för Emil nu när semestern börjar närma sig sitt slut. Men han verkar så nöjd å vi har haft det jättetrevligt. Tur att vi bara bor 8 minuter från Singapors största varuhus, ja det är stort. Jag går fortfarande vilse där.Igår var vi på en trevlig italiensk krog med lite besök från Sverige, sen när det va dags att traska hemåt hade regnet gett sig. Ja många av mina vänner säger att det alltid står samma hemma , om vädret Singapore. Ja den totala  nederbörden i S-pore är ca. 2400 mm per år, Luftfuktigheten ligger på snitt 85 procent. Den nordostliga monsunen medför att det faller tyngre regn, mellan okt- januari. Jan  anses som dem mesta regnmånaden, men så var det inte riktigt i år.  Absolut minst kommer det maj- juli.  Temperaturen är varm å fuktig nästan jämt det varierar inte mycket alls.Den genomsnittsliga temperaturen ligger på 31 grader natten kan det sjunka ner till 25, Men när det regnar som dessa dagarna så vräker det ner. Ja sånna dagar kan också vara sköna. Man kan se en film å tända lite värmeljus å låtsas som det är höst ute. Ja när vi var på Bali kom det ett riktigt störtregn under kanske 3 timmar,  dom var inte riktigt preparerade för allt vatten, gatorna blev snabbt översvämmade å bilarna kunde inte köra,lägger in 2 bilder från det.  Ja nu blir det konstigt när Emil åker, blir alltid så tyst när man har haft sina barn här på besök!! På fredag skall vi ha hit 8 trevliga svenska vänner å sen promenerar vi till vår fina Marina om regnet håller sig borta. Sen är det dags för Thomas att bege sig till Kina på måndag för att leta Brons, hoppas han har tur att hitta nåt.image265översvämmning Baliimage266ena vägen gick ej att köra på.

9 MARS,

Ja nu har helgen nästan gått, vi har besök av en kille från Öckerö som e här å skall montera bogpropellrar.Denne killen har jag känt i en massa år å gjort många fina frisyrer på!! Ja det är konstigt att se dom växa upp,å nu mötas i Singapore!! Blev många frågor om hans släkt å vänner,hur alla mådde. Vi hämtade upp honom på lördag ,vid 14 tiden. Vi tog en tur upp till  Upper pierce resevoar, visade var Singapore har sitt dricksvatten,som för övrigt inte räcker till alla här. Det är ett problem för S-pore eftersom dom köper vatten ifrån Malaysia å det vill dom ej, iallafall inte vara beroende av Malaysia.  Som ibland  använder det som en påtryckning mot S-pore. Här i landet kämpas det för att göra mer resevoarer så år 2015 vill dom vara självförsörjande med vatten. Lägger in nån fin bild därifrån. Ja å så fick vi ju se lite vilda apor som lever däruppe,alltid kul. Denna gången fick vi se en liten baby den hängde sin mamma om halsen. Sen bar det av till den fina ön Sentosa, för lite promenad å visa upp vad vi har att bjuda på. Senare var det dags å gå hem, å titta på Manchester som tyvärr förlorade. under tiden gjorde Emil å killen sig iordning för lite uteliv. Ja idag har jag bara tagit det lugnt å gjort lite god söndagsmiddag, sen överaskade jag Emil å Thompa med 2 GOLD CLASS biljetter till bion härborta.dom blev väldigt glada. Så då kunde jag sätta mig lite vid min blogg !!!Nu har Emil bara 5 dar kvar av 3 veckor oj vad fort det går. Ja nu står ju påsken för dörren hemma .... Å det är en fin högtid med allt det gula å jag längtar så efter en jättebukett med tulpaner!!!  Kram alla ,
sussisussiapaapaapaapa

BILDER BALI

286742-242286742-241286742-239vulkanen,kväll på balikväll på Nusa dua.kväll på baliormskräckormskräckstrandstrandentempelbesökBesök i tempel,snygg kjol Thompa!!!!risfältRisfält,

BALI!

Ja, nu har vi alltså besökt BALI denna ö nedanför ekvatorn, 5620 km stor.första gången jag va så långt hemifrån. flygresan tog 2 å en halv timme.Bali e en ö med 4 miljoner invånare,har varit en turistö sen 1930-talet. Vi badade i Indiska oceanen ,helt perfekta stränder. Vi flög till Denpasar ,Balis huvudstad med 370000 inv.På Bali är dom hinduer,å språket heter Bahasa.Bali tillhör Indonesien.
Vi blev hämtade av hotellets pick up,sen hade vi en 30 minuters bilresa framför oss.Det blev ett litet missöde när vi kom fram, hotellet va fullbokat.Ja, man blir ju inte jätteglad men dom tog oss ca 100 meter längre bort till ett bra hotell där fick vi övernatta.Vaknade vid 8 av en strålande sol,tog oss ner till havet ca30 meter,helt underbart ,så fin strand. Vi bodde på den delen av bali  som heter Nusa DUa, ett lite lugnare ställe, å mindre vågor.  Bali e ju annars surfarnas paradis!! KL13 fick vi så komma till vårt hotel KIND VILLA BINTANG, jättefint å dom va så ledsna å bad om ursäkt, för det inträffade. Vi fick var sin timmes massage, samt ha vårat rum hela dan  när det va avresa istället för att checka ut 12, helt godkänd kompensasion. Vi var väldigt glatt överaskade över hotellet,  litet mysigt med 54 rum, låg 10 meter från strand å en jättefin stor pool med bar i .!! Kul.  Vi betelade 500 kronor per rum å natt helt ok,rummet va stort med soffgrupp,dubbelsäng skrivbord. Kylskåp å jättefint badrum. Det som genast kändes bra,var folkets vänlighet å pratsamhet,vi hade bokat en chaufför kl 17 andra dan som skulle visa oss Balis vackraste solnedgång, det låg i jimbaran,det va bara det att det började störtregna på vägen dit,vägarna blev översvämmade direkt.Det va intensiv trafik,massa mopeder ibland med hela familjer på. Väl framme hade det klarnat upp å så fint det låg ,tyvärr såg vi ej solen men vi fantiserade om hur det va, detta stället låg på västra Bali.Det va en skaldjurrestaurang,där fick vi gå till kylen å välja , å så mysigt.Det blev lite av varje, räkor, musslor, stora räkor. Jättegott grillat.
Sen när vi kom körde  en kille på restaurangen, oss till ett turistställe som är väldigt känt KUTA BEACH, kändes lite som Mallis, stora shoppinggator ,hotell å värsta hållingånget. Här håller surfarna till. Vi gick runt ett par timmar. Nästa dag skulle vi på en 7-timmars utflykt. Överallt va det folk som ville köra oss runt ön eller ta ut oss med båt, det kändes inte alls jobbigt eftersom dom lever på detta tillskott.Oftast har dom ett arbete å så extraknäcker dom för att överleva, ett tufft liv arbetsdan va ungefär 14-16 timmar !!!Ändå denna glädje å alltid ett vackert leende å nära till skratt. Vi började med ett  uppträdande med music, av bambuinstrument,samt en pjäs. Intressant, vackra dräkter å enornt vackert målade.Sen begav vi oss till ett ,ställe som gjorde Batik,man fick se processen från början. Senare ett stenhuggeri, träsnideri. konstgalleri. Staden Celuk är kända för sitt silver.  Det är känt att Bali har fin konst. Vi kom till ett  koperativ där många olika målare ställde ut, oj va fint. Där gällde det att pruta å ta lång tid på sig. Ja vi gick därifrån med 2 fina oljemålningar å bra prutat. Sen va det dags att äta, vi kom till ett vackert ställe som låg vid ett risfält helt enormt så grönt å fint ,har aldrig sett en sån grön färg,lägger in bilder. Vi fortsatte till UBUD  norr på ön .Också känt för hantverk å konst. Det va en skiftande å vacker väg. Vi såg djungel hus risfält berg.  På vägen hem besökte vi ett tempel, vi fick saronger om kroppen så vi kunde besöka templet. Dom offrar till gudarna ibland 4-6 gånger om dan ,,, religonen upptar väldigt mycket tid för dom. På vägen hem besökte Emil ett dykcenter å bokade ett vrakdyk. Till platsen Tulamben på östkusten.Det var billigare att äta å dricka än här i S-pore ,Taxi var också billigt å lätt att få tag i.  Emil va väldigt nöjd när han kom tillbaka på kvällen , framför allt med den 3 timmar långa resan österut på bali,han sa helt enormt vackert natur. Så Jag e tvungen att återvända nån gång för att se detta också.  Bali är republik, dom har haft terrordåd 2002  å även 2005, då många dödades. Då fick turismen ett avhopp från Bali men nu verkar folk ha återkommit. Ja Bali va en positiv överaskning verkligen,här hade man lätt kunnat stanna 10 dar ,för att se mera .Man vill ju även ligga på stranden å njuta. På Bali finns en vulkan  Gungung Agung 3142 meter,vulkanen e helig å hade utbrott 1963.Ja som ni förstår va vi nöjda.Vattentemperaturen i havet va 28 grader helt ok för alla i familjen. Verkligen en ö att vara aktiv på men även slappa, överallt fanns det risfält men endå måste dom importera från övriga Asien.  Säsong är april-oktober. klimatet är tropiskt med regnsäsong. Det blir lite dyrare att bo /äta under högsäsong.Om man åker bort från turistställena äter bor man mycket billigare. VI KOMMER IGEN ABSOLUT!!!!!

BALI!!!!

Ja helt OTROLIGT va det !!!!! Nu kommer alla att säga ,,det säger alltid Susanne när hon har varit någonstans..... men detta va storslaget. Lägger snabbt in lite bilder å återkommer med reseberättelser, lite senare. Sommnade runt 03 inatt så e lite väck ännu!! bali286742-230

RSS 2.0