området

området

en vilopaus

286742-48

fågelparken 18 aug.

fåglarfågelparkenJa idag gjorde vi en utflykt till Jurong Bird Park,  fågelparken. Det var en åktur på ca. 1 dryg timme å det va trevligt. Först gick vi bort till vår tunnelbanestation, åkte 2 hållplatser sen bytte vi till en annan linje, därefter bytte vi till buss. Det va så mycket vackert att se. Inträde kostade 22 dollar på man = ca 110 sv kr. Då ingick en rundresa med ett tåg. Det sämsta var att jag såg en röd lampa blinka i vår kamera !! Ja, ja  inget batteri så jag fick bara nåt kort, men jag åker dit en annan gång så lägger jag in dom. Vi såg också en trevlig show med massa fina fåglar papegojor som pratade en massa. Vi fick också uppleva ett riktigt regn i just en regnskog, hela himlen öppnade sig ca, en timme.Då stod vi under ett tak å följde  blixtar å åska å ett regn som man aldrig kunde ana.

fredag kväll 17 aug.

ja, idag tog vi en långpromenad ,ur Singaporianska mått mätt !! Jag tog några fina bilder !  Vi har ett bygge här där vi bor, en stor båthamn som vi följer. Det är intressant att följa , bron över till båthamnen är nu klar, vi som bor här blir automatiskt medlemmar där, trevligt att ta en promenad ner å titta på båtar !! Ungefär som vi gör i Hönö Klova på kvällarna då !!områdetbåt hamnenbåt hamnen

engelska fotbollen

Ja, idag vaknade jag med träningsverk !! Ja engelska matcherna började igår å det va 3 matcher här. Dom e helt fotbollstokiga här vet allt om engelsk fotboll, Mitt favoritlag e Chelsea varför vet jag inte  Thomas säger att jag gillar tränaren Morihno !men jag tror att det beror på , det va dom jag såg live när vi var i london å så har det blivit, Det är inte något lag vi hejar på  tillsammans på direkt  Thomas hejar på Manchester united . I  Sverige är ju jag Öisare ja det är inte så himla roligt just nu !!!  Å Thomas han e ja  ...... vad vade nu......jo just de IFK  GÖTEBORG tur att dom vann i lördags då e han glad hela helgen. Ja så ni förstår att det hettar till när vi pratar fotboll men det e bra håller ångan uppe.

bilder singapore

vårat områdevårat område286742-36286742-35286742-34

Anledningtill att vi är här !!!

Ja, jag skall ju säga att vi är ju här utav en anledning. Thomas min man ! Har  av Berg propulsion sin arbetsgivare, fått i uppdrag att dra i gång en produktionsenhet = ny fabrik här i Singapore, Ett mycket spännande projekt vad jag förstår. Att sätta igång bygget som bara var en jordplätt när vi kom hit, se det nu växa fram å bli till är en helt otrolig upplevelse vi får vara med om. För Thomas del är det att vara med å skriva historia för Bergs del , jättekul han har arbetat för Bergs i 35 !!! oj det lät mycket . här lägger jag några bilder , så får ni följa utvecklingen. Skall vara klart första veckorna i januari 2008 . bygget / Fabrikenbygget / Fabrikenbygget / Fabriken

tunnelbana 11 aug 2007

 Ja, något som e fantastiskt är tunnelbanan i detta landet . Lätt att färdas å så rent å snyggt. Lägger in en bild på tunnelbanan en tidig lördagsmorgon, vi har lärt oss att skall vi åka på helgen, så är morgonen bäst annars är det risk att jag får anfall !!! Landet är som orust i storlek å här skall 4.2 miljoner människor plus en massa gästarbetare får plats. Vädret har blivit varmare det har ökat ca:2 -3 grader å det känns faktiskt ganska mycket. Nu börjar även andra svenskar komma tillbaka å det blir mer folk runt vårat område ,trevligt. tunnelbanatunnelbanatunnelbana

fakta singapore

..Ja Singapore vad e det ?? Det är en ö som inte är så stor  ungefär som orust, den är 42 kilometer lång å 23 kilometer bred. Du märker redan när man kommer till flygplatsen  CHANGI , att det är rent å snyggt redan på flygplatsen finns allt frisör ,massage, träningsstudio. Changi hamnar alltid bland dom högsta när det gäller  "bästa flygplatser". Det bor många människor här ca: 4.5 miljoner +ca 1 miljon gästarbetare så ibland kan här bli trångt. Här bor  Singaporianer ,kineser, malayer, indier, västerlänningar, det är ca, 1400 svenskar här. Singapore gränsar i norr till Malaysia som man kan åka till via en bro.Du klarar dig bra med engelska eftersom alla pratar det, dock ej den engelskan vi pratar. Dom blandar eng med kinesiska= SINGLISH  och i början trodde jag att dom pratade kinesiska med mig, nu går det bättre. Religionen är också som allt annat här blandat, Buddister, muslimer, katoliker och kristana dom lever sida vid sida  utan bekymmer !!  Singapore har varit väldigt noga med att blanda alla slags folk här, i hyreshusen finns det ofta 5-6 nationer med olika bakrund, nåt att tänka på .S är en rebublik styrs av en president å en premiärminister. S har varit eget land i 42 år på dom åren har man efter Japan blivit det rikaste landet  i sydöstra asien. Brottsligheten är väldigt låg, väldigt stränga straff här har dom dödsstraff, samt piskrapp. Ett exempel : en kille hade i förra månaden knivhuggit en kille i armen å buken, killen överlevde men gärningsmannen fick 2 års fängelse. Här är mycket kameraövervakning ,många civilpoliser finns här. Personligen tycker jag detta är bra, dom som sköter sig har inget att vara rädda för!! Har jag fel ???
Valutan är Sing dollar.
Tropiska sjukdomar existerar knappt. Turister brukar få huvudvärk å solsting är vanligt, det är hög fuktighet så man bör dricka mycket.VATTEN !! Om man blir sjuk eller får sår så har man det mycket längre än i sverige , beror på det tropiska klimatet.
Man skall alltid ta på solskydd även om det är skugga. Läkarvården är väl så bra som i Sverige, så blir man sjuk finns tillgång till bra läkare.Nåt som e sååååå bra är TOALETTERNA överallt finns det , luktar gott  å ofta personal som städar.Det finns även toaletter överallt gratis.Ta ej med tuggimmi kommer dom på dig att sälja så blir det 200 singdollar == ca.1000 kronor i böter.
Shopping är det överallt köpcentra på köpcentra. Calvin Klein,Gucci, Burberry ,Kenzo är stora här . Skor finns det i mängder ock billigt även billigt med sportskor. Damskor finns upp till 39 å herrskor till 44.Största shoppinggatan heter ORCHAD ROAD.
Att ta sig runt Singapore är lätt tunnelbanan är helt fantastisk ,lätt att ta sig runt  tänk då på att jag tycker det som har svårt med lokalkännedom  ( jag går vilse på Hönö)  rent å snyggt överallt . Folk är hjälpsamma. Taxi är kanon billigt å lätt att få tag i . Från flygplatsen hem till min dörr ca: 15 minuter  kostar det mellan 15-18 dollar  under 100 svenska kronor.Ofta tar jag tunnelbanan till mina utflykter sen blir det taxi hem när man e genomsvett å slut. 
Vädret är varmt  alltid mellan 27-33  regnperioden är mellan okt-jan . Men det är ofta det kommer en regnskur mitt på dan. Därför är här underbart grönt.Dom kör på vänster sida här.

RSS 2.0