SEMESTER

Ja, nu skall jag ha lite SEMESTER, det skall bli skönt !!! Vi skall åka idag 27 oktober till KRABI . Vi skall sedan övernatta på ett bra resort,å åka vidare till KOH-LANTa där skall vi  snorkla å njuta, kommer tillbaka 2 nov, ha det bra å ha tålamod så skall det komma en underbar  berättelse om min vistelse i THAILAND.
kram  !!

INNEBANDY

Vill gratulera Marstrand ,Yaizas lag till 3 poäng mot Frölunda detta duktiga lag. Bra jobbat, Kul för oss som bor långt bort att dom har en duktig coach Martin Gustavsson han e suverän som människa å coach,han skriver dom bästa matchreferat jag någonsin läst utförliga å långa  TACK för det. Vill även passa på att  hålla en liten tumme för min mans lag IFK Göteborg, så här i guldstriden, men jag ÄR ÖISARE!!

fågelpark/ Pula ubin

Ja på lördag åkte vi till fågelparken, det är en trevlig utflykt. Där såg vi en show med massa exotiska fåglar.Det går väldigt bra för Thomas att köra här, han har bra lokalkännedom. Vi var på Pula Ubin på söndagen å det va såå fint. Väldigt god seafood igen å en härlig promenad, blev lite för varmt mot slutet. Vi köpte färsk kokosnöt å drack.På eftermiddagen besökte vi Sentosa ,åkte linbanan över sen tog ett tåg tillbaka, upplevelser hela tiden. lägger in lite bilder på sentosa / pula ubin.286742-111286742-110286742-109286742-108286742-106

utflykter

286742-105286742-104Ja helt fantastiskt har mina föräldrar klarat resa / tidsomställning. Dom märker ingen skillnad. Dom sov inte på planet å det va nog bra,men 12 timmar på ett plan blir långsamt tycker i alla fall jag som gärna sover. Dom tycker här är enormt fint.Dom påminner mig om att jag skall berätta att här är väldigt grönt överallt,massa blommor å fina palmer.Första kvällen dom va här åkte vi ut till fabriken å titta på den,helt otroligt vad det växer upp. Sen åkte vi till en båtmarina å åt indisk väldigt god mat. Det indiska köket börjar bli en favorit för egen del.

BIL

bilbilJa, nu har vi köpt bil !! Oj va trevligt. Så konstigt bara att alla kör på "FEL" sida vägen. Mina föräldrar har kommit å vi fick bilen 2 timmar innan dom landade,så det va perfekt. Lägger in en bild . Vad tycks ??Passar oss ungdomar.

FRUKT

Ja här kommer lite priser på frukt , det är verkligen smak på deras frukter man kan säga att den e fruktansvärt god !! Ja min favorit  e mango som man köper för mellan 1-2 dollar  papayan e jättegod å annanas ja som ni märker blir det gott alltihop faktiskt.Tog en bild på ett bageri så ni ser att här finns tårtor.Idag den 17 har jag min målarkurs. Jag skall väl vara ärlig å säga att jag har legat på latsidan denna veckan, fick läxa men har ej hunnit med den !!!! Oj, va säger fröken då ??286742-98286742-97286742-96286742-95286742-94

prisbild Singapore

286742-101286742-100286742-99Ja idag har jag bara grejat inför mina föräldrars ankomst. Bäddat rent å pyntat i deras rum. kul. Idag gick vi bort till " VÅRT Foodcourt" ja vad innebär det ?? JO. Det ligger ca, 500 meter ifrån hemmet å är ca 15 olika matställen under samma tak. Man kan äta indiskt, thaih, koreanskt,singaporianskt mm.Man går själv å köper det man vill ha. Vi har en favorit Barbecu Beef å Chicken från Koreanska köket som vi gillar .Lägger in några bilder Det är väldigt lätt att promenera bort dit om man ej vill laga middag, händer ganska ofta faktiskt. En middag med dricka/vatten går på 12 dollar = 55 sv kronor. Billigare kan man inte laga själv nästan.

BIO 14 okt,

286742-93286742-92286742-91Ja idag hade Thomas en fridag,pga  HARI RAYA fastan e slut. Så vi skulle ha det mysigt genom att gå på BIO. Jag lyxade till det å köpte Gold Class biljetter dom kostade 60 dollar =275 sv kronor. Vi såg The brave one, med Jodie Foster jättebra,spännannde hela tiden . Den va även tänkvärd hur lätt det kan gå överstyr livet. ¨Gå å se den om ni har tid. Jag lägger in lite bilder från bion.

Målarkurs

Ja, idag skall jag Susanne Jespersen börja en målarkurs!!! Ja ni som vet hur jag ritar ställer er nu frågan?? Vad skall hon göra där!!Men man måste utmana sig själv ibland å blicka framåt,min store sons kommentar va  vad skall du måla då??  min yngste tyckte jag lät  flummig!! Dom ser nog mig framför sig i Provance om några år med målarock å vinglas i handen, men men oroa er ej !! Jag tar det med ro. I sommar målade jag en katt då sa mitt lilla barn barn ALICIA Oj, Farmor en gris.... ja jag återkommer. Nu e det bara 1 vecka kvar tills mina föräldrar kommer  kul kul att visa dom hur jag bor å   vilket hektiskt liv jag har....
Kram !!  E de frost hemma ????  Här e sol å 32 grader

BATAM,Indonesien

vackra flickortempeltempeltempeltempelJa ,idag gjorde jag å 3 väninnor en dagutflykt till BATAM,en ö 55 minuter ifrån S-pore. Vi åkte en snabbfärja kl830 på morgonen dit. Vi hade en fin båtfärd. Vi blev hämtade av en guide när vi kommit fram. Det är väldigt annorlunda mot S-pore betydligt fattigare,å mer slitet. Det skadar inte att se lite annat vad som finns i vårat område. Vi slussades runt ett par timmar till olika köpcentra,å det va väl så där inget att köpa direkt men vi hade så trevligt ihop. Sen bar det av till en restaurang med seafood= skaldjur. Jättegott räkor ,fisk ,grönsaker,ris å krabba. Sedan tog  vi oss till ett SPA å va härligt det va resans höjdpunkt.En helkroppsmassage för 20 dollar= knappt 100 svenska kr,man kunde köpa till en liten aromolja för 10 dollar så det blev 30 dollar = 130 kr för 11/2 timme underbart,betydligt billigare än i S-pore.Efteråt va vi slacka å då fick vi lite te av ingefära,tyvärr hjälpte inte det utan vi tog oss till ett trevligt cafe,där fick vi oss en god glass å en kaffe då började vi piggna till igen. Sedan fick vi besöka ett tempel alltid intressant, med några härliga statyer i trädgården. Undrar om det va något för HÖNÖ??
Ja vi tog oss senare hemåt å steg i land vid 1930 tiden.Allt som allt kostade väl detta ca.90 dollar med massagen å visum som man behöver för att komma in i Indonesien å det kostar 17 dollar. I svenska kronor gick det på 400 det tycker jag är jättebra pris för en heldag,med massage. Det kommer vi säker att göra om. Jag är glad att jag har härliga vänner här i S-pore,det gör allt lättare. Jag sätter in en bild på 4 vackra flickor från olika ställen .

VINST

Grattis säger jag till YAIZAS lag Marstrand för sina första 3 poäng ,bra jobbat  saknar att vara på plats!!

PULAU UBIN

Detta är S-pores näst största ö,antagligen är det bara här man kan uppleva hur det va för 60 år sedan.Befolkningen livnärde sig på fiske å jordbruk å det gör dom här. Idag bor det ca,200 personer här. Pulau ubin är 8km lång å 1,5 bred. Man kunde hyra cyklar här för 2 dollar = 10 kr.Det var hus som stod på pålar å med halmtak. Fiskebåtar av trä.Det fanns jättemycket speciell frukt just här JACK FRUIT.Här finns även kokosnötter, durian,banan. Ön har mycket djur,som nu enbart finns här men förr i S-pore. Tex,apor,varaner,vattenhönor, ekorrar, ORMAR,pyton å kobra.Vattnen runt ön är fulla av fisk ,krabba,räkor.Det fanns ett väldigt fågelliv tex,örn,hök,glador. Vi åt lunch  räkor bläckfisk grönsaker å vatten 46 dollar = 210 kronor jättegott nästan det goaste jag har ätit i S-pore.Eller också va det helheten satt 2 meter från havet å det fläktade härligt å såg en massa båtar å hade en snygg man mitt emot mig,men det va gott.  Sen efter ca,4 timmar tog vi oss hem en sväng,värmen tog på oss 33 grader.Det va skönt med air cond i bilen. Lite siesta sen va vi på hugget igen. Alicia ringde precis när vi skulle ut å så skoj ,hon pratade om att hon hade slängt nappen å att hon skulle bada i "min " pool.
Ja resumen av denna helgen blea att hyra bil gör vi absolut igen jättetrevligt å vad vi har sett mycket. bensin kostade 200 kronor för hela helgen.
kram susanneRÄKORPula UbinDjungelbananbananbananbåtturbåtturbåttur

UTFLYKT 29 sept

Ja idag vakna vi tidigt å studerade kartan. Vi tog en tur till TUAS där fabriken växer fram å det va sååå roligt jag har inte varit där på flera månader. Sedan åkte vi mot Changi flygplatsen,jag hade läst om en lite ö som heter PULA UBIN ville se vart man tog båten dit. Jodå vi hittade färjorna små båtar som tog ca,10 minuter å kostade 4 dollar på man tur/retur.Det bstämde vi att göra på söndag.Vi hade hört talas om att IKEA hade öppnat sitt 2:a varuhus i Singapore så vi ville kolla. Det gick jättebra,Enormt stort,det är en underbar känsla när man kommer in på Ikea ,det måste väl vara Sveriges bästa reklam?? Vi var ju tvugna att fika ,jag en räkmacka Thomas köttbullar, 15 dollar= 70 sv kr. Efter det ville jag till en stor trädgårshandlare å köpa lite växter nu när vi hade bil.Jag försökte läsa kartan å faktiskt det gick bra, vi hittade bra. Vi såg så mycket som man inte ser när man åker tunnelbanan av naturliga själ = under jorden. Sen åkte vi hem med varorna tog lite siesta man blir trött av att göra slut på pengar.Efter det tog vi en tur till en DANSK affär som Jag hade besökt 1 gång med taxi. Vi var noga med att först läsa kartan, det gick också bra. Där fanns rågbröd leverpastej,gamle ole,fläskstek å en massa gott. Vi köpte till kvällsmaten. Det blev riktigt goda smörebröd.Som lax ,fick vi nyheter från Sverige att vår yngste son hade fått fast arbete grattis !!!Changi villageBåttur

HYRBIL 28 sept

 Ja idag kom Thomas hem med en fin KIA = liten bil. Det va så trevligt. Först var jag lite rädd att köra på vänster å så massa trafik. Jag körde ju inte men första timmen trodde jag det !!!
En hyrbil kostar 400 sv,per dag.hyrbil

RSS 2.0